Wednesday, June 17, 2009

MY BREAKFAST TODAY....

Morning ewibody, hv u all taken the most important meal of the day........haha very poyo seh ayat-ayat cinta ni.............

I had mine, nasi lemak and coffee :)

Ahhhhh, I missed eating rice, so, since this morning makcik canteen had the nasi lemak ready, aper lagi, terus beli.

I didnt eat rice not because I'm on strict diet , but since I took the Habbatus Saudah, my apetite to eat rice or heavy stuffs agak berkurangan. Sumtimes I can do without rice for at least 2 days ya........since than I had lost 5 kgs..........believe it or not, 2 mths of HS I lost 5kgs.

Not only the HS had made me lost weight, my weekly Bhangrarobic also helped me alot in losing weight and the most important issues here is to release all my stressed and mencari ketenangan jiwa selain dari mendekatkan lagi diri dengan ALLAH...............

17 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

nasi lemak,sedapnya...kak,habbatus saudah tu ubt kurus ker kak,leh share info?

rasp said...

sis, merata gak i cari ur product tu tau, tapi ngak ada...they have in 2 different bottle...one with the virgin oil and another is the habbatu sauda...aiyooooo

uwaaaaa nak lose weight and gorjes2 cam u gak :D

Mrs Taj said...

waahhh pekena nasik lemak pepagi best kn? pastu minum teh tarik or coffee kaw...sodap!!

*ayu* said...

share la sis pasal habbatus sauda tu.. nak la kurus jugakkk..
huhuhuhu

Moralle said...

nemo, HS tu its a weight watcher, contains virgin oil, dia sekat permakanan kiter n selera nak makan pun tak beraper sangat....


rasp, I dont think kat malaysia ader lah dear, u nak try I can buy for you, u roger-roger me k, c hw we can arrange ya...


mrs taj, yes dahling, betui tu, once a while seronok jer, hehe...


ayu, sure ker ni, thought u trying SIY kan, hehe...

rillys said...

wah...impressed dgn product u guna tu sis...it works!

zie said...

kak moralle,

hi...lama giler tak tinggal comment...lepas u menyepi hari tuh...missing u like crazy la sis....

nasi lemak sungguh tempting...and saya juga tengah berposa....nak ganti posa yang banyak lagi nie....he he...

kim salam kat family nanti yer...

muahs...

Shopaholic Mama said...

I makan HS pulak, asyik rasa lapar je kak.... hehehe

mummysyafie said...

baru je bekpes tadi. bekpes ngan durian..hahahaha

DJ-LRC said...

salam kak..

tak de lagi ke kak kopi yg taruk lam tin tu?...kekekek...
teringat zaman kecik2 masa duk umah arwah nenek, dia selalu beli..

Moralle said...

rillys, yes wonders on me, hehe..


zie, miss u too dear, hw's my girl......


sm, I rasa sebab u dah slim so effect dia lain sikit.....and I really think it works on those people yg dah over over gitew, cam I, haha...

Moralle said...

DJ-LRC, halo halo, wah lama tak datang sini....masih ader lah sis kopi cam tu, nak kenek cari kedai apek, haha....


mummyshafie, ayo pagi-pagi makan dorian.........syorga betul lah u ni, hehe....

zie said...

Kak Moralle,

Ur doter angkat..sungguh la chomel and semakin nakal...takper..nakal and aktive...maksudneyr cerdik..ameennnnnnnn....

Moralle said...

zie, hehe biaser lah sis, dah makin besar makin terror :)....all these menunjukkan perkembangan yg baik kan.......

atty's said...

salam sis mar..nampak sedap nasi lemak tu ..telor dadar tu yg buat besh.

Moralle said...

attys, once a while makan ok ler, slalu pun jelak, hehe...

PerantauSepi1306 said...

uiksss sis, kena tempek ur picas close up ni.. misti gorjes dah loose weight.. owhhhh i oso nak loose weight aaa camni ;D