Thursday, April 30, 2009

...HIP HIP HOORAYYYYY...

Yeah............... Just in case you forgot....


There's no work this Friday (01/05/09)!!!!!


Yipppppppeeee!!!!!!!! Happy labour Day!!!


Wednesday, April 29, 2009

...LIFE IS SHORT, B HAPPY...

Hv uols read this..........if not pls do so :):)

Beautiful Lesson !!!!!!!!
The girl in the picture is Katie Kirkpatrick, she is 21 . Next to her, her fiancé, Nick, 23. The picture was taken shortly before their wedding ceremony, held on January 11, 2005 in the US . Katie has terminal cancer and spend hours a day receiving medication. In the picture, Nick is waiting for her on one of the many sessions of Chemo to end.

In spite of all the pain, organ failures, and morphine shots, Katie is going along with her wedding and took care of every detail. The dress had to be adjusted a few times due to her constant weight loss

An unusual accessory at the party was the oxygen tube that katie used throughout the ceremony and reception as well. The other couple in the picture are Nick's parents. Excited to see her son marrying his high school sweetheart.

Katie, in her wheelchair with the oxygen tube , listening to a song from her husband and friends

At the reception, katie had to take a few rests. The pain does not allow her to stand up for long periods

Katie died five days after her wedding day.
Watching a woman so ill and weak getting married and with a smile on her face makes us think..... Happiness is reachable, no matter how long it last. We should stop making our lives complicated..

Life is short

Break the rules

forgive quickly

kiss passionately, love truly

laugh constantly

And never stop smiling

no matter how strange life is

Life is not always the party we expected to be

but as long as we are here, we should smile and be grateful.



GOSHHHH!!!!!!!!!! TRULY TRULY TRUE RIGHT...............


Monday, April 27, 2009

...A WOMEN...

SEORANG WANITA ....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan!.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama! yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

23. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

24. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

25. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

26. Senjata wanita adalah airmata!!

27. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini! dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

28. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah¡­

29. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa




...HUBBY ANNUAL DINNER...

Entry dah basi kot, but tak kisah lah, dari tak der story mory, hehehe...

Hubby company celebrating their 19th Anniversary, this yr no overseas trip for staff, instead they had Annual Dinner at Hilton Hotel on 18/4/2009. Spouse are invited but hv to pay S$30, since few of his frens are bringing their wife, so hubby invited me to :)

Here r some pics taken........

Kak Yana took for us this photo before we left to Hilton

group photo before dinner, macam-macam style and all tak follow theme pun...

I tergoda tengok deco ni, cantik kan... Our table...
haha, gedik kan mak-mak budak ni, the three musketeers....
let's enjoy the menu dulu k...
cold dish, love the centre pc, changes into few colours...
shark's fin soup with crab meat
crispy chicken, almost gone baru teringat nak snap
steam fish seabass with yellow bean crumbs
prawns with black peppercorn
baby kailan with mushroom
fried rice wrapped in lotus leaf
chilled mango pudding.......the most delicious of all, yum yum....
lets continue with other pics during the dinner...

pole dancing, haaaa ternganga-nganga abang-abang and apek-apek kat depan semua... taken with the mc, Moe Alkaff....love this guy, so funny.... after dinner
THE END....
p/s : million thanks to my nad for taking care of my 3 musketeers at home, luv u muachhhsssssss............

Saturday, April 25, 2009

...KAIN OH KAIN...

All these materials came all the way from Masjid India in KL................MIL bought it for us when she went to KL last yr in Dec.

I memang dah malas nak beli materials, my baju kurung berlambak kat wardrobe, for the past few yrs, I bought ready made ones for Hari Raya, but this yr, since dah sedia ader, dont think I'm going to waste any money to buy ready made ones.

Already sent these to my fren early today for sewing, every yr her jahitan is like gunung ganang, so I sent early so she can take her own time to sew for us...........janji siap for raya dah ok.......




Friday, April 24, 2009

...LET'S BHANGRA...

This clip is really cute, tak rugi to listen till finish..............

video

So how, betul tak, beshhhhh kan kan kan......hahaha

"HAPPY WKENDS TO ALL"

...AKU...

Salam Friday to all, today terasa macam nak jaja muka sendiri kat blog pulak...........diriku di pagi Jumaat yg hening........

Reached office, terus ke canteen membeli Nasi Lemak...........

burrpppppppp.........alhamdulillah, kenyang till my dinner time, hehehe........

Wednesday, April 22, 2009

...HRMMMM YUM YUM...

Uols know what is this..........."ibu, this is nasi with kicap kan"............Aqil version of understanding, hahaha....

Of course its not rice with kicap ok, ini ader lah wajik yg tersedappppppppp yg moralle very much liked it, looked at the date, its 11/4, baru now nak masuk kat blog, why so late to blog abt it, ader lah citer citun, nad ohhhhhh nad.....

Like the norm yg I bought, its either very sweet, very the kental, but this homemade wajik is superb. I ate n ate while watching TV sampai tak ingat orang belakang dahhhh....

Ok, who made this wajik and so nice of her to kasi mama moralle :), itew anak mama

Thank u laling, next time bikin kasi mama lagi okay.....papa M tak dapat rasa that day, yilekkkk mama kejakan, hehe....


Tuesday, April 21, 2009

...HELLO...

Hello hello, 1 week cuti rihat dari berblogging, like months rasanye......I had few things to update but too bz with works still, will try thou.

For a start, I nak langsaikan hutang I to atty dulu, sowie atty sis tak kesempatan nak do it last week, so will do this sebagai pembukaan episode baru....

1) anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang :

2) bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh...

Why I like it............caused I like to c my son face especially this one, this was taken by his kakak, kak nad during our trip to Malacca, than I combined this two pics and wallaaaaaaa....

3) tag 10 people...

No need lah, I thinked most bloggers dah dapat pun this tag, but anyone nak do it pun why not, silakan sahaja, hehehe....