Thursday, April 29, 2010

LOOSING THAT TOUCHED......

Assalammualaikum semua.....aduiiii......to be frank I really dah lost touched on how to write blog, seriously not sure what to write, unless at FB, laju jer thinking what to write on the wall, caused u can just write anything so fast whenever u think of something good, sad or watever, am i right???

Unlike blog ni, u hv to write story if not just a short note macam tak best kan...tak kan lah setakat nak write "hi hi nite everyone" or may be "m going shopping"......

Lets start with what is happening in my life now :):)

My kids alhamdulillah, semua nye sihat, Kakak Yana will turn 17 this yr, she had started school, taking Info-Comm for her course and still doing her part-time at Pizza Hut, Arin will turn 15 this yr, in Sec 3 and still the same vain young girl, Aqil, he will be 7 this yr, makin cerdik dan banyak colok , haha......now bujang kecik tu very bz with his school activities, tuition and wkends bz with his swimming lesson.   Overall the kiddos are doing fine, my lovely dovey kids, mereka lah penyambung nyawa, pelita hati dan pengarang jantung Moralle :):)

Their latest photos :

the girls with their extended sista Naddy when we went to JB jalan-jalan...


the vainnn Arin....

me n kak Yana...dah same size, hehe...

Aqil during his swimming lesson...

Aqil during his rock climbing lesson....
with his new bigger bike....

As for me, still surviving.....mengharungi kehidupan yg penuh onak dan duri, telan segala pahit maung kehidupan.  M supposed to live life to the fullest, stay strong alwayzzz for my kids, menerima kenyataan seadanye, but still at times, M still a woman, seperti lyrics from Kris Dayanti song, "Aku ini wanita biasa, bisa luka kerana cinta, dingin sepi, kerap menyapa, airmata jatuh, lukisan raga, kadang ku kuat, setegar karang, kadang ku rapuh................" do listen to this song, its nice, AKU WANITA BIASA..

But still m getting stronger and stronger untuk menempuh everything, even thou its hard, very hard, I tried to keep myself  bzzz with work, bz with my pengantin bz yg kecil-kecilan which I luvvvv so much doing it, n alhamdulillah, so far so good :):)

Life is not simple kan, terlalu berliku-liku, when its our time to tempuh liku-liku tu, we just hv to deal with it, suka atau pun tidak.

THERE ARE ONLY TWO WAYS TO LIVE.....ONE IS AS THOUGH NOTHING IS A MIRACLE....THE OTHER IS AS IF EVERYTHING IS...(Albert Einstein)

Ok lah, setakat di sini saja yg I can lakarkan, not really prepared what to write, insyaallah, will update more often............"MORALLE AKAN SENTIASA DOAKAN KEBAHGIAN AKAN SELALU BERADA DI SISI KALIAN SEMUA.......AMINNNNN"

Penutup tirai.......from me n Aqil....

16 comments:

rasp said...

my god...
ur kids have really grown kan sis...
it's been ages since we last met...
i'll be praying for you too sis...
do take care....

Ceera said...

lamanya akak tak update. rindu nak baca coloteh akak..
kita dah jadik fren ke kat FB eh? hehehe...

Sis-Lin said...

hai mar..
wah cute2 dah sama besar dgn u..
u jadikan anak2 kekuatan dlm diri you..jgn pandang ke belakang nnti termakan diri sendiri..

tuhan akan bersama mu sentiasa mar..i proud of you..u wanita biasa tp kuat dan tabah mengharungi liku2 hidup berumahtagga..

lin doakan kebahagiaan u bersama ank2 mu berpanjangan..aminn..

zie said...

Kak moralle,

Lama tak dengar cerita. Saya rindu sgt nak baca ur post. Akak message me la, saya hanatr message kat akak tak berjawap, I guess you are pretty busy.

Add me on FB ya - sweetziez2112@yahoo.com

Moralle said...

rasp, yup dearie, semua dah besor-besor, rindu rasa nak bertemuan kan..thanks sis :)


ceera, masa tak mengizinkan lah sis....but I do read yrs thou, perkembangan u, hubby n yr coming lil ones.....akak dah invite kat FB :)

Moralle said...

lin, yup setiap wanita ader ketegaran diri sendiri kan.....can or cannot jer....anyway, thanks sooo much for yr doas n concern sis :):)


zie, sis tak dapat pun yr message, kalau dapat mesti dah reply, anyway dah invite kat FB, senang-senang borak kat situ jer k, u take care..bila lah nak dapat c yr gegirl :)

lily lotus said...

aduhai..they're so adorable :)..sis nak add ur FB..

Moralle said...

lily, thanks dearie, i dah add u kat FB...

Mommy Lily said...

wah seronok anak2 dah besar semua kan sis. selalu lah update blog. rindu nak baca citer org singapore =)

Me, Mrs Taj said...

kak moralle dah lama tak update..

anyway u look so canteq in that pic!! honestly...

Moralle said...

Mommy Lily, yup sis, dah big-big all, same yrs too kan....insyaallah ader masa sis update more often k :)

Mrs Taj, yup sis, biaserlah, thanks sis, dah tua ni pun, this yr makin ler tua, haha...jealous u I, u went holiday tak ajak pun, hehe...

mummysyafie said...

sis..its happened to me also. dulu pernah hilang minat ngan blog. nak wat entry sekali seminggu pun susah

but trust me sis..kawan blogger lain dengan kawan kat facebook..kawan blogger ni kiter tak kenal tapi kita baca perkembangan hari² mereka melalu blog. lama² hubungan tu jadi macam rapat. bila seorang jatuh..seorang bagi semangat..

sebab tu bila saya lama menyepi di dunia blog..rasa kerinduan dengan kekawan blogger semakin kuat..

keep on blogging taw...

Ummi Lily... said...

Ur kids r all so grown up... & U... U really shed off that pound sister... Slim me-lim nmpk... Power!!

Mulan said...

Wah.. agree!!! miss ur updates..
but I agree, sejak ada FB, rasa macam lg best update kat FB.. lg cepat & senang !

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

comel-comel anak u

joven said...

hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com