Wednesday, July 15, 2009

...J MODEL...

Salam everyone, tetiba today I nak citer pasal topic kat atas tu.................before that, I mintak ampun dan maaf to all my readers, my silent readers, my passing-by readers if this topic will be hurtful or watsoever, believed me I dont hv any intentions to do so........its just that sometimes sebagai manusia we hv to feel wat others feel and dont EVER EVER hurt the feeling of kaum sejenis especially if wat u r doing, bersuka-ria di atas kesedihan orang lain.

In my life, until today, I hv much respect for all those women out there yg dah di tinggalkan suami, to be precise, JANDA either cerai hidup or di sebabkan kematian.

And when sumone who I cared so much came to me untuk mengadu nasib abt her marriage with her loving husband, husband yg selama ini tempat she bermanja dan mengadu, seorang yg she sanjung tinggi and someone yg she is so dependent on. After hearing all her problems, terus terang I katakan, my respect to all the J models out there hilang dengan tiba-tiba and it became disrespectful towards them. I noe this is not right, but what had happened to my fren betul-betul membuka mata I, and all this is because of 1 J model yg tak der maruah diri.

U hv no rights to say things that u r not sure of, pretending u know lots of things, ugama, kadaq and kadar, kebahgian rumahtangga, if u yrself dalam keadaan yg menyedihkan, di ceraikan suami setelah melahirkan. Why????????? why did yr husband left you n why now KAU nak ragut kebahgian kaum sejenis KAU........sedangkan KAU pernah merasa kepahitan bila diceraikan suami. Pernah kah KAU terfikir, wat will happen to her kids like what happened to anak KAU sekarang, di tinggalkan ayah di saat dia masih perlukan kasih sayang seorang ayah. HAVE U EVER THINK OF THAT..............................which I doubts so..............if KAU pernah berfikir or terfikir abt this, it will not happened and my friend will not be hurtful and depressed right now............sampai sanggup to end her life because of a woman CALLED JANDA.

Oh yes, of course my friend regretted what she had done, membodohkan diri dengan melakukan perkara yg dimurka Allah dan yg paling bodoh, memberikan kemenangan pada KAU without fighting for her rights. KAU sanggup ragut kebahgian orang lain semata-mata untuk memuaskan nafsu KAU sendiri, u stood so low and u think u can be happy with what u had achieved.

And now u r destroying a family which was once a happy family, melukakan hati seorang wanita yg sangat-sangat menyayangi suami dan jugak menghancurkan harapan dan kasih-sayang anak-anak mereka. Mungkin KAU dah merasa puas with what u had achieved now......but percayalan, Allah akan membalas semua kajahatan KAU dengan setimpal-timpalnyer.

Sorry ya frens, I got carried away pulak about this, its just that I really kesiankan my friend yg sedang berada dalam keadaan yg agak suram dan menderita now.............please doakan she will get back her happiness with her love ones, insyaalallah, AMINNNNNNN.......


19 comments:

PerantauSepi1306 said...

semoga ur friends mendapat ketenangan jiwa dan jalan terbaik bagi menyelesaikan masalah begini...

rasp said...

mmg ada spesis pompuans camni sis...not only the Js but ada gak anak dara yg 'prefer' married man...

i guess i will never understand why one woman sanggup hurt another woman's feeling jez to get 'hook'..

i doakan ur fren mendapat ketenangan dan kebahgiaan yg dicarinya and be strong! pray to Him, insyaAllah you'll get His guidance...

lily lotus said...

insyaAllah amin

atty's said...

smoga kwn sis mendapat ketenangan..amin

Ummi Lily... said...

A bloody fat ass bitch by de name of ROSNANI SAIMI once took by dad away frm my mom. Mom suffered a livin hell for 9 freakin whole yrs. Dad seldom returned hm. Ruma diibaratkan persinggahan je buat diye. S a daughter & d eldest among my siblins, I suffered tremendous pressure the most. Adek2 yg lain maseh kecik. Balek skola je tros balek ruma, masak, kemas ruma & jage adek2 sebab mom had to work in order to support us. I too helped out by workin P-Time. Nk harapkan dad kasi duit, jaoh skali. Maklom la, tgh dimabok cinte. Sume duit habes kat pompuan tu. Tapi Allah Maha Kaye, it turns out de bitch was 2 timing my dad. So busok2, sape bpk aku cari? Mak aku jugak. Alhamdulillah, he had already repented frm his past deeds. I've already forgiven him but I will nvr forget all those yrs he had cause my mom, siblings & I so much sufferin & how he treated us like stray dogs.

Insya'allah sis, I'll definitely pray 4 d well-bein of ur fren. =)

Ummi Lily... said...

Oh n pls mind my uncensored language. Tis entry really gives n impact on me. Makes me recall my past n hw life 4 me used 2 be. Tak tahu la Sis, dara i serte merte naik bile bace ur entry ni. Woman like de one u r referrin to in tis blog entry, gives bad impression to woman like us...

Amy said...

Masyaallah, mmg krg ajar la betina tuh menghancurkan rumahtangga orgkan. Geram la sis. Smga ur fren tabah menghadapi ujian yg getir ini. Dan semgo Allah dpt membalas diatas segala kejahatan yg husband and that Bitch da buat kat ur fren. Same2 la kte doakan kebaikkan untuk die dan anak2. Sedih la bace crita die nih.

m y a l i s h a said...

huh.. really piss off dengan manusia yg suka meragut kebahagiaan org lain..

but bertepuk sebelah tgn takkan berbunyi..

n kdg2 for some men pulak juz fikirkan nafsu sendiri without look at their child.. n some of them nak bagi makan utk family sedia ada pon belum tau mampu.. lagi mau pasang cawangan baru.. huh lelaki begini di kategorikan LELAKI SENGAL...

semoga ur fren tabah dan insyaAllah ada sinar menanti utnuknya dihadapan.. aminnn

sorry lah i emo plak

Mrs Taj said...

what a sad story..hope ur friend tabah menghadapi dugaan yg amat besar ni..insyaallah...

Moralle said...

ps, insyaallah sis...


rasp, cobaan dan dugaan dari allah kan sis......haruskah kiter redha...


lilly, atty, insyaallah sis...

Moralle said...

Ummi lily, I can feel u sis...thou I am not in yr shoes......its hard right...n I salute u cause u able to forgive and forget..........n alhamdulillah yr dad kembali ke pangkuan keluarga setelah melakukan kesilapan yg besar to yr mum........ni lah yg dinamakan takdir dan jodoh....

Moralle said...

amy, bukan u jer sis yg geram, I yg very close ni pun rasa cam nak bunuh betina macam gitew...


myalisha, I agreed with u 100% jugak sis...aper yg u katakan is truely bernas n tak di sangkal lagi...


mrs taj, insyaallah sis...

Moralle said...

amy, bukan u jer sis yg geram, I yg very close ni pun rasa cam nak bunuh betina macam gitew...


myalisha, I agreed with u 100% jugak sis...aper yg u katakan is truely bernas n tak di sangkal lagi...


mrs taj, insyaallah sis...

nasazfrog... said...

hai sis, ermm baru 3 hari lepas member sy kol yang dia telah becerai ngn suaminya coz suami ada girl lain,, why? itu sy tak tahu apa masalahnye,, and my member now J, dan dia ada beritahu sy yg dia ada suka ngn laki yang baru saja berkahwin,, dan saya tak suka dgn apa yang dia pk kan sebab kalau boleh rumahtangga org lain jgn diganggu,, dan mungkin terjadinya hal itu atas sebab stress terlampau or jiwa kacau,, tapi apapun jgn la sesekali ganggu rumahtangga org sebab jika adanya org ke-3 dlm hubungan rumahtangga... uhhh kacau sis,,, maunye aku jadi incredible huck nanti.. hehehehe...

Moralle said...

nasaz, yup may b sis u cam nasihatkan dia, just imagine if that person is in her shoes, aper perasaan dia bila sumone try merebut kebahgian dia, walau aperpun she has learn to think of others feelings, unless masaalah nyer lain yg kiter pun sendiri tak tau, its not a good feeling sis, believe me, its sucks...cause I can feel my fren.

Mommy Lily said...

kenapa saya tk dapat tengok entry ni?

anyway dtg bk wish happy birthday ni

=D

Moralle said...

mommylily, thanks sis......entry ni ader magic lah sis,haha...

Mama Eiman Iman said...

salam n hie,
Hmm, kdg2 kita berdoa agar benda ni dijauhkan dari kita. Tp, tu la..manusia dia kadang2 lupa dia. Walaupun diri pernah terkena (J), nak jugak buat kat org lain. Nauzubillah..minta dijauhkan..

Moralle said...

mama Eiman, yup saper lah yg nak ni berlaku kan......bukan sorang yg suffer, the kids all pun suffer jugak.....