Friday, April 1, 2011

Shhhhhh.....Rahsia Ku Rahsia Mu

Hi there all, Assalammualaikum semua, its almost wkends ya, now I can feel it cause dah back to work life, if not wkdays n wkends samer jer for a  full time hsewife.  No break at all, Mon to Sun still hsework, cook, blah n blah....

Okay back to my rahsia ni, so whoever read this, its going to be a secret between me n my blogger frens okay, its not going to be in my FB at all :):).............so shut the mouth, hehe.  I story pasal ni pun because I dah tak der story nak storykan.  Boleh lah jugak di jadikan story untuk my dearest frens.

M a Singaporean, n I luv my country Singapore very very much okayyy,  tanah tumpah lahir ku di sini, but currently me n hubby ada perancangan to berpindah angin, tak jauh pun, di seberang tambak jer.  Its going to be a slow n steady process, not the kelam kabut process.  We have to look at the pros and cons, which we have already, n still looking into it.  We are still looking for a place, which we have a criteria that need to suits us and the kids, all given to our agent for them to do the hard work.  We also need to look for a tenant to rent our 5 room unit while we r in JB.  No intention to sell at all, manalah tau, if it doest work for us, ade jugak harta n tempat untuk we all to go to. 

We hv checked with frens yg already did this, and we know that  its not going to be easy, dah ramai yg did this n they give up than balik semula, with many reasons especially the hassle of going in n out.  But ada jugak yg dah berjaya n they enjoyed their new life and environment, walaupun hassle tetap ada, but to them its going to be for a while, sampai lah mereka terbiasa.   In life ni mana ada yg senang kan, dah senang nak senang lagi, haizzzz sampai bila-bila pun tak kan ader perubahan.

To get a tenant for my 5 room its not a problem at all, demand for foreigners yg nak rent tempat tinggal berlambak kat Singapore ni, price pun alhamdulillah jugak lah for 5 room.  And for our tenant yg nak rent pun kite have criteria jugak, of course its only available to family and ladies jer, races ader jugak lah our choice, sebab nye ader yg pengotor kan so tak sanggup we all  nak sewakan to this type of people.

Yang will be a problem, to find a good place for us di seberang.  Thou we have agent to do it, but we still  need to check around with frens yg asal nyer memang Bumiputra, their input is very important cause they tahu lebih dari kite so we really need to recky and find a good place.  Its true tak semua yg kiter nak can be perfect but at least aman dan damai serta puas hati.

Actually we planned to do this like few yrs back, but what really macam trigger us beriya-iya betul nak do it now......even the kids, keep telling me, "best ah stay rumah camni, gerekkkk, relakssss"....its started again after we came back from Nad hse 2 weeks ago, anak angkat kesayangan I tu, kerana dia lah my hubby pun excited nak mencuba. Nad parents rented a place in JB, the hse was so big, double story, best giler I tengok, so itulah yg I pun beriya-iya sungguh...............Nad if u r reading this, pls just smileeeeeeeeeeee broadly okayyy.  So its really a yes yes now, the kids pun dah agree, huby pun agree, me lagi agree, n we will try to make it happen.

So, camner, ok tak uols rasa, n for my Malaysian blogger frens, tak der lah alasan lagi tak dapat nak singgah rumah I kalau berholiday ker JB, cause tak payah lagi pakai passport, hehe.

Insyaallah, kalau everything goes smoothly , few mths from now we will proceed with our plans.  Once everything is in place and settle, will let uols know of the outcome.

Okay my secret is revealed, sepatutnye tak bleh britau now, but who knows I might have a good feedback or comments abt this from uols kan, so pls lah feel free to give me tips, advise or watever lah yg patut k.

Assalammualaikum, SELAMAT BERHUJUNG MINGGU WITH YR LUV ONES :)

12 comments:

AKO @ retna said...

u dah try tanya lin?
area umah dier rasa nya byk gak umah kosong..

dekat ngan nak g spore...

wah cant wait to see u in JB.. hehee nnt leh wat welkam party :p

Sis-Lin said...

Mamaaaaaaaaaaaaa...are u seriously??????

Nak tak rumah??? ada utk di jual tp single sstorey...klu nk double storey pun ada..klu jd nnti lin tanyakannn...

let me know secepat mungkin ok!

Moralle said...

Ret, ya kawasan tempat Lin best tapi problem nyer cuma satu, budak-budak very far frm sch..but harus di considerkan jugak, hehe,now nak balas comment lin.


Lin, yessss m seriousss lorrrr...Lin try ask the price for me can, rent or sell, mama nak double, single besar tak...u ask n let me noe ehkkk..

Narsha J. Fedders said...
This comment has been removed by the author.
Nad.is.me. said...

*SMILE LEBARRRR LEBARRRRR*

Hahaha. poyo. Saya sokong! U know im always with you mummy. *muntahhhh*

Kekekeke.

LiLa said...

Mama,
Tak salah mencuba... mana tahu serasi dan lebih murah rezeki di JB...

rasp said...

wohuuuuuuu welkam welkam...
i doakan yg terbaik buat u sis...

Moralle said...

Nad, muntah kedarah dahhh...

Lila, insyaallah, thnks sis.

Rasp, thanks dear, n u r welkam too kalau semuanyer berjalan dengan lancar :):)

AKO @ retna said...

sis,

means klu u pindah then budak2 pun kena pindah school jjuga ke?

Moralle said...

Ret, tak lah, I hv to in n out everyday lah, bertagak kat Custom every morning :)

PearL said...

Mama if you do jadi nak pindah...sila selalu lah singgah TAman Daya, rumah mama Queen ye...Nadh dah tau tempat...hahahahaha

PS : tau tau malam ni macam nak gi Mama punya blog pulak rounding rounding..tup tup..berita ni ku baca...hahahah

Moralle said...

Pearl, anjatttt mama..tup tup kamu di sini...insyaallah dear, yup its drastic but we hv to make the move soon, too many things lah yg nak di fikirkan....adik awak si Naddy tu bukan main suka lagi, dia nak chop 1 bilik, haha.

Anyway, if all goes smoothly, insyaallah :)