Wednesday, April 6, 2011

Update Terkini :)

Salam Hari Wednesday, meh lah hang nak habaq sikit pasal itu tuuu......sat ni belum ada perkembangan lagi lah kan, semangat memang lah berkobar-kobar, cuma masih mencari dan mencari.

Walaupun dah suruh si Agent mencari, tapi macam slow, but never mind lah janji kiter tak yah nak kehulu-kehilir kan, just wait for the call or sms. Lagipun bukan nye senang jugak nak mencari ni, lagi-lagi yg boleh di percayai.

Currently ader 2 places yg we have yet to view, both house belongs to Singaporean, its fully furnished, cuma cuci kaki jer, but still we all kenek go n c the place dulu if sesuai, insyaallah end of this week we will go down n c the place.

Well, we all masih lagi bertanya sana-sini with frens yg dah berhijrah ker sana, especially hubby, dalam diam-diam dah few of his work frens yg dah ke sana without him knowing it, so now he is busy interrogating or to be exact interviewing his frens yg hari-hari ulang alik from home to work.

As for me, cuma perlukan semangat yg kuat dan kental untuk mengharungi suasana hiruk-pikuk di chkpoint setiap hari with the kids, other than that semangat I memang dah berkobar-kobar sangat nak ker sana dengan secepat mungkin.

The kids, the 2 girls masih macam hesitate but hope they will like it lah, Aqil happy jer, siap nak suruh bikin badminton court kat depan rumah, haha poyo my son tu.

I can understand why the girls macam hesitate, biaserlah anak dara kan, there will be lots of hiccups for them, especially kenek cut down on their merayap, which I suka, hehe...n also timing to sch, as for kakak, timing dia lain sikit dari Arin and Aqil. Insyaallah, mudah-mudahan akan di permudahkan untuk kami sekeluarga.

Itu sahaja for now, perkembangan baru akan di update kalau ada masa terluang di office, at home jangan harap lah, nowadays terus tak der mood nak use the PC when m at home, kecuali I-Phone senang kan, but its more for my FB.

Ok frens, take care ya n hv a great wk ahead.

7 comments:

AKO @ retna said...

gud luck sis,
hopefully u'll get what u want...

xpe cari pelan2 umah tu.. sok dah dapat senang n selesa ;-)

wah ur hubby dalam diam2 dah bekerja keras, so mg konpom x sabar nk pindah dah tu heheh

ur gals, konpom laa mcm x moh ahha gonna miss their frens too ;-)

tell aqil, klu badminton court dah siap, dont forget panggil kita main sekali ahaha :p

rasp said...

take ur time sis...
it's gonna take a long process...
hopefully not much hiccups nanti...

Sis-Lin said...

ala mama...mai le jd jiran uma lin sini..heheh

boleh kita gi jog sama2..main badminton sama2..yg best lepak2 selalu sama2..heheheh

Moralle said...
This comment has been removed by the author.
Moralle said...

Ret, alhamdulilah dah selesai, the girls dah ok, court dah ready made, hehe, will update soon.

Rasp, insyaallah sis, thanks ya

Lin, lahhh hw I wished lah sis, nanti I update yer.

PerantauSepi1306 said...

sis.. welkam, welkam.. next time kena turun jblah nak meet up with you, eh.. hopefully everything akan berjalan ngan lancar for you :D

Moralle said...

PS, yup hehe...so no excuse moiii..