Thursday, January 1, 2009

...01/01/2009...

Hi hi, its 10.15pm when I'm typing this entry, Happy New Year to all :)

No chance to update early today, woke-up at 10am, buat ape yg patut than siap-siap we went to the kids grandma house, rumah my MIL, tahun baru, so cuba lah mulakan tahun 2009 dengan keberkatan dari orang tua, dan mudah-mudahan 2009 akan menjalinkan pertalian yg baik di antara kami sekeluarga dan mertua, insyaallah, harapan yg diharap-harapkan setiap tahun.

We had our lunch at MIL house, macam-macam nenek masak, asam pedas ikan duri, hati goreng rempah, taugeh goreng, ayam goreng n also pengat ubi with pisang.........alhamdulillah kenyang satu hari duk rumah mentua :) we were there since afternoon sampai lah ke malam, we had dinner there to.

The girls yg really enjoyed themselves, their uncle belanja them potong rambut and kak Yana dapat bikin spectacles baru lagi.........suka they all tak terkira....pakcik dapat bonus kot.....

We went home after we ate dinner. Oh, my MIL went to KL last week, she bought me n the kids kain songket, cantik-cantik, each of us got two sets of kain, nanti besok-besok if I tak malas I snap the pics lah yer.

A start for 2009, spending our time at the kids grandma house, when I saw the kids happy spending time there, kemarahan yg ader di hati hilang begitu sahaja, mudah-mudahan its a good start for our relationships, insyaallah.

OUR NEW YR EVE :

We all stayed home watching TV and ordered McD for dinner, the big M melanda, so dapur pun tak berasap.

We went out jugak at 11.30pm to CP with Umi, Abi and her kids, saja went out around that time, cuma nak tengok fireworks........hmmm hampeh, this yr at Woodlands CP tak der fireworks, at 12am sharp, yg ader bunyian bunga api dari seberang tambak, JB, ni semua hubby lah punya pasal, sibuk says ade fireworks, but cuma concert countdown jer, buat penat badan betul lah, tak pasal-pasal berpeluh satu badan jalan kaki from my house to CP............tapi good jugak, exercised lah sekali, lemak-lemak di badan dah berlambak......



9 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

epy new year sis...

wahh..epynyerr celeb wit family at home...smbil layan mcd...

moralle said...

n, hmmmm ni sakit malas sis...happy new yr to u 2 :)

sHwEeT ByAtcH said...

Eppi bew year sis...

Nem0 o0h Nem0 said...

salam maal hijrah
dan
selamat tahun br,

moga tahun ni
jd lebih baik dr tahun sebelumnyerr..=)

Shopaholic Mama said...

Hopefully yr relationship with yr in-laws will get better ok...InsyaAllah.

So far so good, at least yr MIL ada jugak present you kain so take it positively!

Me, Mrs Taj said...

best nya dapat mkn hati grg rempah!! dh lama tak mkn tu..tp asam pedas ikan duri tu...hurmmm tak prnh dgr plak ikan duri tu mcm mn..heheh

Che Mat said...

rupanye warna dinding rumah mar sama dgn rumah kitorang lar.. hijau dan putih :D

rasp said...

smoga 2009 ni ur relationship will improve kan :D crossing my fingers!

moralle said...

dila, same to u :)


nemo, same same laling :)


sm, insyaallah lah kan sis, dah capek sih camni jer :)


mrs taj, sodap tau ikan pedas ikan duri, camner ek, nanti if sis belik i taruk kat blog ni for u k ...


che mat, oh yer ker, hijau, alam semulajadi kan, hehe...


rasp, mudah-mudahan sis :)