Friday, January 2, 2009

..1ST DAY OF SCHOOL...

Really bz jugak today, early morning dah bangun, the girls morning school, after they left, solat subuh than kedebum lagi kat katil...........heaven....

Me n Aqil woke-up at 10.30am, aduh kelam kabut sey.........need to cook lunch, Aqil start school at 1pm.

Selongkar fridge, not much choiced, I cooked asam pedas ikan kembung and vege soup. Tu lah bangun dah lambat, masak pun kelam kabut. By the time I finished cooking, its already 12pm, gave Aqil his lunch, siap-siap n zooommmmmmmm to school at 12.45pm.

After sending Aqil to school, went home, baru nak start with housework, itu ini, sampai lah the girls came back from school..........ate lunch with them sambil watch sinetron Suci, yesterday night tak dapat tengok so kadaq lah today.

Around 2.30pm, I went out to sent kak Yana to c doctor........alhamdulillah semuanyer 100% ok ...........doctor just gave her medications to eat.

From doctor , merayap a while at Vista Point, went to shop n save, belanja sayur, fruits and the girls pulak teringin nak makan teriyaki chicken sushi. Ader offer so I bought two packets for them. I lazy nak goreng so kak Yana lah yg goreng 1 packet for dinner.

Penat jugak stay at home ni, ader jer kerja yg nak di buat, sampai tak der time nak update n blog hop...........rindu jugak nak baca frens blog..........insyaallah nanti ade time I kadaq lah, this few days memang bz, cuma ader time to update, itu pun macam rushing jer.

Tomorrow saturday, hubby will be working, Aqil start his madrasah tomorrow, 10.30am to 12.30pm. The girls will start their madrasah next week. No plan to go out yet over the weekend, probably at home jer.

That's all my update for today, nak joint my family kat luar, jap lagi ader horror movie at 10pm, JANGAN PANDANG BELAKANG..............ooooooooooooooo soka cite horror ni............actually dah watched DVD and tv pun dah few times shown, but still nak watch lagi, beshhhhh.........

HAPPY WKEND TO ALL






12 comments:

atty's said...

hi sis..ye le sis..kalo duk umah a
lagi bz..kan..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam sis...

waa.. semua dah start sekolah balik...
glad to hear kak yana ok

horror movie..
"jgn pandang belakang " ..ingat tau lepas tgk jgn sesekali pandang belakang ... AWAS ... die datang
heheheheheh

Me, Mrs Taj said...

hurmm budak2 dh start sekolah so mummies and daddies akan sibok..me lmbt lg nk merasa that kind of experience...

mummysyafie said...

kiut nya uniform kat sana erkk..hihihi..macam nak pakai gak ler..

semua dah start sekolah balik kan..abang pun start tadika tiz year.

Otak Belacan said...

Kekeke. Dah start school daaaa. Arin skolah uniform sailor tu eh. Dulu masa skolah tu baru bukak, kiteorang selalu kutuk apesal uniform macam bebudak atas kapal. Miahaha. Ampun Dik Arin, tu dulu masa kak nad masih secondary school. Skarang nak cakap, apa barang pakai uniform lagi. Kekeke.

Happy Schooling my dear adiks! =)

rasp said...

tul sis, if dok umah rasa lagggiiii byk keje kan tapi yg best tu, it's at our own timing, no big boss to look over our shoulder :D

me a no no to scary movie..takut ooo :D

sHwEeT ByAtcH said...

smua mummy2 dah start bz kan..

me tomorrow dh start klas... sgt buhsan plak trngt nk bgn pagi.. :P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tu laa pgorbanan sorg ibu kan sis...

as anak sgtt kagumm gn penat lelah ibu2 ni...

reena said...

ooowhh... peminat horror movie yek sis?? erkkk... kalo kite TAKOTTT!! kalo tgk pon lbh byk top muke dr nengok...ekkekeke

moralle said...

attys, keja umah pun tak abis kan ...


kitepunye, hahaha, lawak ah sis, tapi takut gak...


mrs taj, soooon sis, tunggu jer kedatangan nyer, hehe..


mummyshafie, sailor uniform lah sis, oh u pun bz gak lah nanti...


nad, mams soka tau nad sailor uniform tu, cute jer, hahahha...oh arin says, "kak nad tak baik seyyy"


rasp, keja umah tak kan leh habis sis, betul gak, kite boss nyer, we r the boss, hehe, oh i tau u penakut kan, hahaha...


dila, yes school reopen, all mummies will be bzzzzzzz ler...u pun selamat belajar kembali


n, betul tu, tak der bandingannyer...


reena, sama gak, minat tu minat, tapi part seram, tutup mata, nampak sipi jer, haha...

rillys said...

wahh..i baca entry u ni pun laju and kelam kabut..ekekekee..rushing jer nak abeskan..ayat2 u mmg turbo-speed..hikss

Blushwax said...

cutenyer uniform Arin! Mcm sailormoon dah. Hehe. Wah...Aqil bukan main lagi posing seh. Hehe.