Thursday, January 8, 2009

...WHO SAYS!!!...

Story sikit lah yer, boss pun baru jer out-u-go, so I hv the chance to update lah sikit-sikit.

Who says!!!!!!!!! dah tua-tua ni tak leh nak manja-manja ngan suami, its time for your kids to manja-manjaan, salahhhhhhhhhhhhhh tu, makin tua lah makin harus manja-manja hingga ke akhir hayat.

Untuk adik-adik yg baru jer married or getting married, suami lah tempat kita menumpang kasih, suka dan duka, di ibaratkan tanpa mereka seperti patah dan hilanglah satu sayap kiter, buttttttttt, remember this, syurga di bawah tapak kaki suami, patuh tetap patuh, no queen control okayyyy, n independent tetap harus berindependent yerrrr (untuk masa darurat).... as for wifey-wifey yg dah lama married, kekalkan lah kemanjaan kamu pada suami, supaya sentiasa vogue, hahaha.....

meh akak tunjuk sikit camner nak manja-manja, haaaaaaaaa camni ler, ni kes malas, so apelagi, suami lah tempat mengadu, seperti queen kan ...............


As for me, 19 yrs coming to 20yrs this yr, onak dan duri selalu kami hadapi bersama, suka dan duka pun bersama, thou ader lah juga up and down but alhamdulillah tuhan masih menyayangi kami and of course our love grew stronger every day and every moments.

I always prayed to god supaya di beri kesihatan agar dapat berjasa kepada suami dan anak-anak sentiasa, insyaallah.

My hubby is someone who is very strong headed, panas baran, but alhamdulillah me dapat menangani his characters thou sometimes its hurts so much. My hubby jugak is someone yg sangat prihatin to his family, especially his kids n of course lah me kan, kami dimanjakan tanpa mengira tentang diri dia sendiri.

Thou kami bukan lah category orang yg senang, we still felt happy caused we had each other, dan alhamdulillah segala nyer dapat di atasi bersama.

Why I story mory pasal suami I, bukan nak menunjuk-nunjuk tentang kebaikan dia ker aper, cuma caused I love him so much, and rasanyer tak salah I share my love towards my hubby to my frens out there kan.........CINTA HATI KU HINGGA KE AKHIR HAYAT :) ........... but the truth, I tak der story ni, so buat lah story, citer betul ni, bukan olok-olok yer.....





21 comments:

atty's said...

suka tgk sis & family..

dlm rumahtangga..kena byk tolak ansur ye sis..baru aman rumahtangga.hehehe
tp gaduh skit2 tu bese ..adat..

moralle said...

attys, ah ah lah sis, itu lah onak dan duri alam rumahtangga.......kalau kiter jer nak menang n both of us are fire...camner rasanyer nak damai kan....ni lah lumrah kehidupan...

Latifah said...

Yes...I like....

Mmg betul...who says dah tua2 takle manja-manjaan...kan kan. Klu tak manja ngan suami, takkan nak manja ngan apek kedai kot...wakakakakaka

moralle said...

Latifah...ooo strong supporters ni..kalau manja ngan apek kedai...dapat got groceries free kan sis, wakakakaka...

rasp said...

tak kira tua muda wajib manja2 dgn hubby kan sis..mengeratkan lagi hubungan tu :D i loike!

moralle said...

rasp, ah ah, betui tu, namanyer pun suami-isteri kan :)

Me, Mrs Taj said...

klu sehari tak dpt manja2 ngn hubby mesti bosan kn?

PerantauSepi1306 said...

yeszaaaa sis ai setuju ngan u 100%, sapa kata baru2 kawen je manja2 kan.. makin lama la makin mau manja gittew hiks... i oso loiikkkeee... best tau! Semoga hubungan kalian akan sentiasa segar selamanya :D

rillys said...

did ur hubby read bout this?? so touched! hehe..semoga kekal bahagia ;)

moralle said...

mrs taj, ah ah betui jugak tu :)


ps, hehe, sumtimes anak-anak tengok malu gak, but its good to, so they all tahu hw loving their parents are :)

rillys, he will but not sure wen, nowadays if he is at home sibuk jugak nak baca my blog..aminnn....

Shopaholic Mama said...

Harus dong Sis manja2 dgn isteri, kalau tak, dia carik lain lagi susah!

Now the kids dah besar, dah senang byk! kadang2 bermanjaan, kalah pengantin baru :)

moralle said...

sm, oooooooo tu lah pasal, nanti kita yg susah kan sis :)

sHwEeT ByAtcH said...

wah... loike1nyer me tgk ur family ni sis... romantik gituwww

Kasawari said...

wah seronoknya family sis ni.. ermm semoga bahgia hingga ke syurga...

sejak dgn linda ni.. kasawari tak pernah pegang sepit kuku.. he he..

moralle said...

dila, nanti bila dah married pun leh manja-manja tau, hari-hari k, hehe...


kasawari, wah u pun aper kalahnyer, ni mesti kes Linda lah yg kejakan kuku dia, hehe :)

mummysyafie said...

hahahahha....betul tu sis. kiter pun bermanja gak..tapi cari lain sis..hihihihi..malu arr..

tapi bila sis tunjuk potong kuku tu..waaa...gud idea sis. pas ni nak minta hubby wat gitu gak la

moralle said...

mummyshafie...bleh lah kongsi resepi bermanja kat sini..untuk semua...hehe...
Sekali-sekali tak salah kan abang potong kan kuku...lagi seronok...gedik gitew :)

Ceera said...

so sweet.. siap ketip2 kuku bersama.. suka nye saya tengok..

Blushwax said...

wee wit. romantic gitu. Hehe. But sis..I ni tak boleh lah kalau orng lain sepitkan kuku. Takut dah....hehe. Even when I go for pedicure, I clip my nails myself. Hur hur.

moralle said...

ceera, tu lah nak kenek belajar ni yang, hehehe......ilmu rumahtangga :)


raf, ni pedicure kat umah, haha...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

omg...suwitt nyerr...siap ketip2kn kuku lg...

N doakn sis moralle bahagia smpai akhir hayat...