Thursday, April 2, 2009

...MALACCA DAY TWO...

I'm alrite dear frens.......thanks soo much.......cuma sedikit sedih + geram......but its ok........I'll leave the matter as it is, but berdiam bukan beerti kalah.

Lets continue with day 2 in Malacca.......by now most bloggers had already knew whom we met or what we did on day 2.............if not u can visit here , here n here for more details pics and story mory...mine will be the so so entry.....mood updating agak-agak sengal sikit.

We woke up as early as 5.30am, wooooooo, ngantok giler....slept at 2am, 5.30 dah bangun. We had our breakfast at the hotel......rates comes with breakfast for 6 person, so just nice, I only had to pay for Arin, RM16 and Aqil FOC....

As planned, we are going to Gunung Ledang, Mount Ophir...........air terjun di mana puteri-puteri bermandi-manda. This is my 2nd time to Gunung Ledang, our 1st time there is like ages ago kot.......that time baru tunang, went there camping with hubby office colleagues. We left hotel around 7+ reach Mount Ophir around 9+.

love the scenery, surrounded by greenery all the way

Here we are

Syokness, when we reached there its still early morning, still not crowded with people....yg ader mostly teenagers yg sedang bermandi-manda with their byfrens or gfrens.......

Fuyooohhhh penat jugak mendaki gunung averest ni, eh salah, gunung ledang..........with my age ni, macam nak tertanggal kepala lutut..........at last we got the right spot with good view n our own private pool to ourselves okayyyyyy........we were interrupted by a group of young girls yg dapat the same spot, dara-dara sunti, puteri bunian kot, hahaha....tapi tak per lah, kiter pun dah nak chow....

what am I thinking.......bila nak nampak puteri ledang ???? my kids so engrossed tengok tadpoles....

ni lagi bermesyuarat tingkap, discussing where to hv our lunch
By the time we all nak balik, gunung ledang dah dipenuhi oleh orang-orang yg tujuan nyer samer, mandi-manda bersama puteri gunung. From gunung ledang we went out to Tangkak......cik adik manis raf nak bershopping materials yg blink blink kejap di saner..........memang cantik-cantik jugak.......harga pun berpatutan, but than I didnt buy anything. Materials yg MIL bought for me at KL pun I belum sent to tailor yet, I think I still hv 4 pasang yg belum di jahit.

Walk round n round Tangkak from one shop to another......we left Tangkak almost at 3....next destinations is cari gerai makan pulak...........cari punya cari, the place yg we all nak makan tak dapat cari.......at last nampak kuih-muih, belik than makan sampai kenyang. We stop awhile at one of the gerai......kesiankan the kids belum lunch lagi.......so stop a while, the kiddos makan a bit than headed back to hotel.

Reached hotel terus semua kedebummmm, zzzzzzzzz except nad, Arin n Aqil, nad calling-calling sambil tolong jaga Aqil caused mak paknyer dah landing.

Malam nyer, we hv event gempaq that had been arranged without raf knowing it.............it was planned like few wks before the trip.

We all dah planned to celebrate her b'day on 28/3, all the PARM are there except for our another 2 sisters, sm n pearl........

The rest like myself, nad, kak Pah and the famous red-mummy, we are there to celebrate raf bday yg so called cam surprisedddddddd...........

Kak pah came all the way from Singapore with her family to be there with us, thanks kak sanggup abang syah drive all the way for yr sake to meet us, RM with her family to..............my 2nd time meeting with red, this time tak lah rasa canggung sangat.....suka tengok her gelagat yg cute mute, her hubby yg really coollllllllllllll, abang yg bleh tahan cam Aqil gak so engrossed with his PSP and of course gegirl......aduh dak kecik ni garang semacam weiii......tapi cute.......she really looks so much diff from her mommy blog.......hmmmm yg ader anak bujang tu, kau orang jangan kacau k.............dah ader orang chop itu gegirl........deposit day bayar kan red....hehehe...

The bday girl was so shocked and surprised lah of course.........exacly 8.30 kot time Earth Hour we celebrated her bday............alamak malasnyer nak write in details, uols yg blum visit red blog, leh lah get the details at rm n nad to, n raf to....

Yg best I got the chance to rasa the Honeylemon Chicken yg red promote kat her blog....sedap weiiiiiiii.......hingga menjilat kuku.....n also the cupcakes yg bertemakan curly murly hair that represents raf...........nice n sodap........

Oh story never ended with the celebration, we left the hotel to go makan-makan, where to, UMBAI lerrrr...........we ajak kak Pah and red to follow us...........but than cik bday girl belanja....thanks raf belanja we all makan seafood yg mengancam tu lagi......lah lupa nak say thank you to u last Saturday, ....sowie raf, mama moralle dah ngantuk kot that day, baru nak say thank u now.

After the very late dinner, akhirnyer kiter berpisah, tapi untuk sementara, panjang umur kiter jumpa lagi k red.......n all the voguiiiiii of course kiter akan slalu jumpa kan kan kan.........

aqil with gegirl, cam tak kenek gaya jer bujang kecik ni

dah syokness bermesra-mesraan sampai lupa nak snap rm pic, kak pah pic pun tak ado, yg ado cuma ini, eh lagi satu kaki mana ek, kak pah where r uuuu

End of day 2 in Malacca.........we reached hotel that night at 1am............slept at 2am jugak, sempat lagi played BINGGO kak pah yg tertinggal.


TO BE CONTINUE - DAY 3, LAST DAY IN MALACCA

11 comments:

rasp said...

oooo u gi gunung ledang ek..very nearby umah my PIL dah :)

looks like u had a great time sis..

Red Mummy said...

yang baju merah cam nak tenggelam lam sungai tuh

nadh kan?

ko ngah num air sungai ke nadh weiii??

atty's said...

hi sis..happening sungguh..
lama gila tak jejak kaki ke air terjun gunung ledang tuh..

pu3shidah said...

hi sis....
bestnyer p gunung ledang....
thanz 4 d wish.:D

Me, Mrs Taj said...

gambar kaki mesti ada klu dgn kak red kn? huhuhu

bestnya lepak tepi sungai..

rillys said...

sis, u tak nampak ke ada 'puteri' tgh berdiri kat blkg u...huhu..seram jer bunyi :P

Moralle said...

rasp,yup gunung ledang I was there last wkends, hehehe...

rm, wakakaka...u made me laugh lah sis


attys, kalau dah ramai-ramai, so kecohrable.....


shidah, its cooling kat air terjun :)


mrs taj, bloggers kan sis...


rillys, wow wow.......mana nyer ek, hehehe...

Ceera said...

wah, bercuti sakan akak kan..

saya masa akak kat melaka, tak dapat nak datang sebab ada makan2 kat umah sendiri.. padahal baik punye planning ngan nemo nak trn melaka, huhu..

Moralle said...

ceera, oh ya i read yr blog before that....tak per nanti lain masa kiter jumpa k.....

~ Lady ell ~ said...

gunung ledang tu ada dengar citer sepasang uda dan dara melekat dek krn brzina.(dulu la..)ell tk tau kesahihannya...

Moralle said...

wow really ker, anyway tempat tu pun memang keras kan....ader lots of stories ah sis...