Saturday, April 25, 2009

...KAIN OH KAIN...

All these materials came all the way from Masjid India in KL................MIL bought it for us when she went to KL last yr in Dec.

I memang dah malas nak beli materials, my baju kurung berlambak kat wardrobe, for the past few yrs, I bought ready made ones for Hari Raya, but this yr, since dah sedia ader, dont think I'm going to waste any money to buy ready made ones.

Already sent these to my fren early today for sewing, every yr her jahitan is like gunung ganang, so I sent early so she can take her own time to sew for us...........janji siap for raya dah ok.......




19 comments:

~Eila @ Along~ said...

wahh sis..meraihla raya nanti ngan baju raya..neway songket?? i like...hehe

Kasawari said...

wah lawa2 ler sis kain2 ni.. ermm bagus tu persiapan awal raya..

ni dari masjid india KL tu ker..

ermm tahun ni raya kena berkunjung balas ke singapura ler ek.. he he.. Insya Allah.. sampai nanti..

Me, Mrs Taj said...

mak aii...bnyk nya kain..me br ada 2 psg..kena beli lagi ni sis! best kn dpt pressie kain pasang mcm ni..save budget!! huhuhuh

m y a l i s h a said...

salams sis..

wah all the kain chanteks seyy.. i berkenan tgk songket kaler maroon tuh... classy look.. wah sis kalo dah siap utk raya bole pilih ni utk seminggu raya..

hehehe.. 1st day raya sampai 7th day raya.. all different style, look n material..

kelasss raya u tahun ni sis..ahaks..

LiLa said...

Cantiknya!!! love all the songket. Especially the pink one:)

xoxo

Moralle said...

eila,kain free, hehehe...


kasawari, yes from KL, yup harus tu, saya nantikan yer :)


mrs taj, alhamdulillah, budget kain dah settle, hahaha...

Moralle said...

myalisha, bukan sis punyer semua lorrr....me n the girls,, mine satu jer, the rest are theirs, hehe...


lila, now songket very murah lah kan, ader grade jugak...i think ni yg grade medium kot, pink my 1st doter nyer, pink lover, hehe...

rasp said...

sis cantik laaa the kains...all nice..pandai ur MIL pilih for her menantu & famili :) mesti bertambah seri u tis year's raya..

Moralle said...

rasp, this time round she pilih yg berkenan di hati, sebelum tu ya ampun, for my daughter cam kain orang tua she bought for them, yg ni okay, the girls suka :)

atty's said...

lawa2 kainnya..betui tu sis.kena buat persiapan awal..kan..

Moralle said...

attys, yup takut orang dah tak nak jahit lah....

Shopaholic Mama said...

I have the same pink one (3rd pic) that my sister bought for me but I belum hantar tailor lagi! KIV dulu..

Moralle said...

sm, te pink one belongs to Yana, berebut ngan mak nyer, hahaha...

CT Delima said...

Dah nak raya ker..? x rasa dah nak bulan puasa lak erk mar.seronok gi shopping kat gelang ni mar hehehe

Moralle said...

CT, kejam celik dah posa nanti.....mar jarang gi geylang la sis, especially bulan posa, ramai nyer orang lorrrr....

PerantauSepi1306 said...

wahhh dah ada baju raya sis nie... i blum beli lagi but the time is so near kan.. hmmmm kena cargass gak nie :D

Moralle said...

ps, kain free, hahaha....cepat-cepat ker masjid india ler...

SiS-lin said...

very nice..lg2 yg purple tu...bt baju kurung or kebaya pun cntik tu...i like!!

Moralle said...

lin, baju kurung jer lah sis, malas nak berkebaya :)