Tuesday, May 12, 2009

...MY DIET...

Now I'm taking this supplement, Habbatus Sauda, alhamdulillah dah almost 2 weeks I took this, it works for me.

Price is reasonable and affordable, but yg most important I really felt lots and lots of differents.

It really sekat my pemakanan, like your appetite, if you eat heavy breakfast, it will last u till dinner k, sometimes u dont even have the selera to take dinner.

Toilet break janganlah cakap, I told nad, sampai dah tak der benda nak membuang, hahaha....

The instructions is to take 2 tablets morning and night before food, but I took once jer, either morning before breakfast or before dinner. Reason nyer tak sanggup nak ke toilet every now and than.

First time when I took this, ya ampun, cant take the smell of the virgin coconut oil when I sendawa, bau semacam, bau yg tak sedap langsung, after few days dah used to it.

Watever it is, I like this products, will continue to consume it selagi it works for me. With my jogging and Bhangra Aerobic, hopefully bleh lah I jadi slim mlim balik, hehehe.......

And this morning, suddenly missed the mee goreng from makcik stall......hrmmmm sodap, alhamdulillah........


24 comments:

~Eila @ Along~ said...

haihh..time tgh pantang ni..nampakk sedaaaap sgt mee goreng tu sis...hehe

Me, Mrs Taj said...

me pun prnh mkn habattus sauda masa time studi dulu smpi pregnant kn azim then stop..tak tau nape..tp bukan for dieting la..juz as a supplement..nk diet apa nya me keding mcm ni haaaaa...huhuhuh

zue said...

selalu gak dengar kat iklan radio ria.....berapa kak harga dia....sebab majoriti yg makan so effective.....tks ya...

Moralle said...

eila, hi sis, hw r u, tak per lepas pantang gi cari mee goreng k, take care ....


mrs taj, setuju 100%, u dah slim tak yah lah, cari ubat gemukkan badan pulak, haha...


zue, I bought it for S$20, murah kan, n effective lagi :)

rasp said...

sis, thx for sharing..
i nak gi cari gak aaa...
me dah cam blue hippo gitu tau :D
kalo slim melim nanti leh le bergaya time raya hahahahaha

Moralle said...

rasp, haha blue hippo, over kan u, try lah the habbatus sauda, to me really works, lagipun takder bahan chemical, so no harm trying....

Amy said...

hi sis,
waaa u buat me jeles tau. I nih mane nk carik habbatus sauda tuh. Hmm jdnya kene diet sndirik la. Tp i ade amik jgk teh la. like u said, mmg berulang ke tandas yer. Tp usaha kne ttp usaha kan. All the best sista!

Moralle said...

amy, yup betul tu, still take yr own strong willpower, but than, the best abt this products, really sekat yr selera, so kurang lah makan, hehehe....btw, they hv it in malaysia, probably u can get yr siblings to buy and sent it to u, just a suggestions thou :)

rillys said...

semoga sentiasa sihat n bahagia!

atty's said...

sis..elok ek..nanti nak cari..nak torai..

Moralle said...

rillys, thank uuuuu...


attys, coba lah, jangan tak torai k....hehe..

apoorva said...

If you are looking for a really genuine and effective diet......Please check out the blog mentioned below, Its very informative !!!!.....Check it out m sure you'll love it.

http://staysharpwithdiet.blogspot.com

http://staysharpwithyoga.blogspot.com

Shopaholic Mama said...

seriously Kak, it really works ah? Naaadddddd, did I order this or not??

Otak Belacan said...

Mama Ann ada ke lemak bertepu-tepu nak kene get rid off seh? Nan ado okays. Kena put on weight adalah! Hehe.

Yes Mama Ann, you did order. :)

TapirBest said...

nak tanya la..kat mana bleh bli produk ni?

Moralle said...

apoorva, thank you :)


sm,yessss, for me it is...u nak kuruskan lagi, haiiiii sis no need lah, aper yg nad cakap tu semua nyer true....


Tapirbest, in Singapore I got it from my fren, if in Malaysia not sure lah....

*Secretpages* said...

Wow.. teruja nak amek Habbatus Sauda.. nora mmg nk kuruskan badan tp nk exercise yg malas tu.

Nora seriously interested to buy this HS.. pls advice. TQ. ;)

Moralle said...

nora, hehe...bleh bleh no problem....I can get my nad to order for u, nanti I email u the products brochure ya..

Blushwax said...

Wah...saya lebih interested in that mee grg. Hehehe. But seriously I love the mee grg at 888...from the stall yang jual nasi ayam penyet. The coffeshop near the ex McD. Sedap yo mee grg pat situ.

Moralle said...

raf, really ker, I hated that shop, u know naper, bila dah ramai customer, dia nyer act semacam, n the nasi ayam penyet tak sodap, not like when they first started it, now dah diff sikit lah...

FIERA said...

hye sis, this my first time bace blog u, urm, wa tahniah yek, tak lama lagi slim melim lah, actually fiera berminat lah, tapi kat malaysia, macam maner nak dapat erk, boleh ke email fiera brosure HS tu??? fierahans@gmail.com

tq sis.... fiera akan singgah ur blog everyday k...

Moralle said...

fiera, hi hi, thanks for dropping by, malaysis sis not sure ader tak dealer, will check for u n revert to yr email k, oh singgah lah slalu, saya ok kok....

PerantauSepi1306 said...

hmmm ramai citer pasai kehebatan ubat-ubatan HS ni... sis pun dah amalkan ye.

Moralle said...

ps, yup sis baru jer abt 3 weeks, hehe...