Wednesday, August 6, 2008

........... SUGGESTIONS ....................

Happy morning to all, hoping yr day n mine will be GREAT and shining like cuaca yg panas di luar..........

I'm as usual bz and bz, saperlah kan yg tak bz kalau dah duduk kat office chair ni, if tak bz bolehlah mengadap blog sampai ke petang, hehehe.........

I nak mintak pendapat ataupun suggestions lah to u all semua yg jauh di mata tetapi dekat di hati :)

My hubby is celebrating his bday this mth, I lagi bingung tak tau what to buy for him.......... hubby I ni type yg tak suka menerima hadiah or he always says to me, "tak payahlah ibu, buang-buang duit jer"

But, I still want to buy something for him, tapi dont know what, rasanyer dah tak der idea nak belikkan ape, maklumlah dah lama hidup bersama, dah nak masuk 19 yrs, ade ke sesiapa yg can suggest anything to me..............


And we all pun nak celebrate anniversay early Sept, so tolong lah suggest kan sekali, maybe bday cum anniversary gift gitew kan :)

K lah u all, nak berbalik to my work pulak, nanti kenek kejar ngan bossssssss...............





16 comments:

pearlEJ said...

adehhh... ej pun tak tau nk kasi cadangan beli ape akak.. sbb limitedkan hadiah utk lelaki nih... sampai pusing2 kepala memikirkann...

tak pun akak buat surprise candle light dinner utk akak berdua aja... amacam?? buat kt tempat yg special sikit la kann... :)

moralle said...

EJ laling, hmmmmm okay gak yr idea, once a while gitew kan, lagipun lama jugak kot rasanyer tak gi candle light, i will consider that, thanks dearie :)

rasp said...

Sis, if nak celebrate both b'day & anniv pun ok gak..coz like ej said lah..lelaki fenin nak fikirkan hadiah for them..

19th anniversary ke? if yes..u can give him frame made from bronze + pic of the whole family. bronze is symbol for 19 anniversary..or if nak bagi bronze gent's ring leh letak topaz/aquamarine gem coz lambang 19th anniv gak.

then go candlelite dinner for 2 at a place yg dia propose u ke, or 1st date ke..a place yg brings back old memories.. very the romantika d'amor lah..

viruspadu said...

buat design baju sendiri nak tak

takpun bawak bercuti ajer

Shopaholic Mama said...

aiyoh, buy for hubby memang susah lor! different when buying for us women, kalau bag same brand but semua model kita nak! For men, selagi benda tu eg. wallet tak koyak pecah burai, they dont want to change! Lagipun, my hubby hates surprises, so b4 buying, nak kena tanya & confirm dulu.

I think EJ's idea is quite good. Make sure kids tak kacau aje!

Ted said...

yeah betul ckp shopper mama tu...nak beli kan barang2 utk lelaki ni susah sket...dorang suke pkai barang smpai dah rabak baru nak tuko n they hate suprises... EJ & rasp punye idea pun ok jugak sis.. klu nak gi holiday tu kena buat ths month jugak ler sbb september dah fasting month :)

moralle said...

Rasp laling, hmmmm bronze symbolize 19 anniversary, 2nd gd idea lah darling :)

Then candlelight, **ihikss** cam best gitew, now nak consider dulu :)

moralle said...

VP, design baju????? ok gak kan, with our names, hw many years and the love logo, saper lah agaknyer yg pandai nak designkan ek???

Holiday kenek pikiak lah dulu dearie, dah nak posa n Raya :)



Mama, memang pun betul u cakap, kalau tak pecah burai tak bertukar. Tapi kan tak semua guys camtu, ade yg suka jugak bertukar-tukar slalu, nasib kite kira baik jugak dapat hubby yg berjimat cermat kan :)

Candlelite sounds good kan, no kids around eh, so kenek post aqil to somwhere lah ni, hehehe

moralle said...

Ted dearie, ours hubby same-same lah, no surprises n pakai sampai KO, susah nak suruh tukar yg baru, isteri dan anak2 di dulukan, betul kan yang :)

Memang Holiday out lah yang, nak posa ni than nak raya lagi, money need to use kan.........

Red Mummy said...

19 years kak???

19 years of marriage ke kak??

duhh lama ek

moralle said...

Redmummy, aduhai sungguh happy u visit my blog laling :)

Yup yup, 19 yrs of blessfull marriage, lama kan, akak pun macam tak caya jerrrr, hehehe, alhamdulillah...........

:: p R i n c E s S _ N :: said...

akak...wat candle lite dinner..bdua jerkk...

Lily Satrina ® said...

Hi Kak Moralle, i am just another random reader. i want to suggest you to get a 'DIGITAL PHOTO FRAME'..it can bring all your memories for 19 years and even more! A digital photo frame is a picture frame that displays digital photos without the need to print them or use a computer. Better yg provide internal memory storage drpd pakai memory card. Certain frames allow users to directly upload pictures to the frame's memory via a USB connection. And ur cik abg, will miss all the bittersweet memories by looking at the frame di office nanti. Just my 2 cents..

moralle said...

N, candlelite dinner dalam perancangan jugak :) thanks dearie


Lily Satrina, hi thanks for dropping by, yr suggestions macam best jugak bila di fikirkan, hmmmm will consider this to :) thanks dearie.........

rillys said...

ur anniversary is on early sept. ekk..samalah kita kak..hikss..dlm hati nak hols jer..anyway gudluck to u dear..

moralle said...

Rillys, yer ker, kalau dekat leh celebrate sama-sama kan, hehehe..

U take care to, nak holidays pun iyer jugak, tapi posa lah laling :)