Tuesday, February 10, 2009

...AIR TANGAN ANAK-ANAK KU...

I was on half day yesterday, went to ICA to settle my sis citizenship issue.....citer sikit kat sini lah yer.......10 yrs ago my sis gave up her Singapore Citizenship to become a Malaysian......so kisahnye, she will turn 50 end of this month, and she wanted to withdraw her CPF here in Singapore......but she cant now..........because.............when she changed her IC, she did not apply for renounce of citizenship here in Singapore and now she cant withdraw her CPF without the letter from ICA.

So yesterday I went to ICA with her and my other sis (umi) to settle but not possible, she needs to go through a few procedures, angkat sumpah gedebak gedebuk, processings takes 8 weeks to get the letter.

I told her to bring back the form to fill-up, prepare all documents needed than will arrange another day to sent her to ICA again.

We took MRT back to Woodlands, lepak-lepak at banquet Woodlands adik beradik, chot chet, ngumpat-ngumpat, 5.30pm we sent my sis to interchange to take bus 950 to Kotaraya JB.

From Causeway me n Umi walked back sambil makan ice-cream from MacD dan menghirup udara petang yg nyaman :)

Ooppppsss almost forgot, sempat pulak I merembat wedge kat C n K, thou its not the latest design, but I still rembat, caused last 2 weeks I went my size tak der, yesterday pulak the stock came in, so rembat lah, n the price is sooooo much diff, yesterday C n K having 70% sale, lucky me :)

Reached home terasa betul-betul kepenatan, super tired n tak larat nak cook dinner. My 2 girls dah tengok ibunye lepak kat sofa, made the effort to cook dinner themselves.

Dah ready with all the ingredients to fried vege with prawns n telur dadar, they ask me to teach them to cook it.

So I pun jadi mandor lah kejap at my own kitchen, while the girls kelentang-kelentung with my kuali n periuk...............hasilnyer.........................

Alhamdulillah, rasa jugak masakan dari air tangan anak-anak I, boleh tahan, ader rasa dan ader rupa.........aper lagi, ngapppppppp..........

Hubby came back from work at 10pm, had his late supper. He ate the dishes yg the girls cooked, he thought I yg cooked, I told him its cooked by his daughter.

Terbeliak pulak biji mata.........."haaaaaaa, ibu ni betul ker"............."yes ayah, they cooked, ibu jadi mandor tadi"..........hubby continue makan...............senyuman seorang ayah yg merasa kenyang dari masakan anak-anaknye.

Maju setapak, lain kali senang lah ibu nak merayap, if ibu lazy ker, penat ker, u girls can tolong ibu cook k.......yeszzzzzzzzzzzzzzzz...............



16 comments:

Me, Mrs Taj said...

canteq canteq..merah ke pink tu? trang betol kaler dia..eee dh lama me tak shopping kasut/sandal ni...aduhhhh rindu la nk nyopping kasut!!!!!!!!!!

Moralle said...

mrs taj, karerrr merah, dont u just loveeeeeeee red karerrrr....hehehe...

rasp said...

itu wedges very nice laa sis..

ni lah untung kan ada anak dara.. my kids pun, if i sampai umah lewat, kkdg tu dah siap masak simple dish..syukur alhamdulillah, ..

Otak Belacan said...

Bila plak korang nak masak kasi kak nad makan? Kekeke.

Seronok lah papa lan, tak sedap pun jadi sedappppp! Kekeke. (That's what my Mother always cakap when its my turn to cook.. Kekeke)

Moralle said...

rasp, cantikkah.....sis ni first time they ever cooked cam real gitew....slalunyer goreng telur n masak nasi jer....beshhhh jugak ek..pas ni ajar masak asam pedas pulak, so me can retire early, hehehe...


nad, kak nadddddddd datang umah, nanti dia orang goreng kan telur mata lembu ehhhh.....hmmmm apakah betul tak sodap ek.....hehehe...kau ni pun :)

PerantauSepi1306 said...

wuhooo another pair in the collection.. hmmm misti sis dah ada baju nak matching ngan kaler wedges tu..

and very the best lah sis sbb anak dara dah leh diajar memasak ni.. leh mommy rilex sket ;D

Casper a.k.a wifee en.atan said...

akak..
cantik nya kaler merahh..i likeeee

aFkaR'z said...

alhamdulillaaah..

Moralle said...

ps, hmmm baju ek, lum ah, hentam jer lah, for a wedge like that, aper pun kenek sis.......yuppieeeee anak dara dah pandai, leh lah nenek vogue relaks kan, hehe...

casper, yer ker, merah itu menawan kan sis :)

Moralle said...

afkarz, pemberian allah yg amat berharga :)

atty's said...

senangkan sis ..kalo anak2 tau..skit2 masak..

atty pun ajo akak skit2 masak..skrgnya lepas le tuk dia.kalo mama outstation

Moralle said...

attys, ah ah sis, leh lah relaks jugak kan, hehe...

Ceera said...

udah besar, dah pandai masak.. hehehe..

Moralle said...

ceera, anak dara kenek train now, nanti liat pulak, haha...

Shopaholic Mama said...

Si Yana & Arin ada ura ura nak keje part time masak memasak rumah auntie tak?

Moralle said...

sm, gelak sakan ni I kat sini, beraper auntie nak bayar ek, hahaha...