Monday, December 29, 2008

...MSJBOX CAMPING...

"APA YG PENTING"...................KERJASAMA!!!!

Happening rabak seyyyy, thou penat tak hilang lagi, but memories for the 2days 1 night at Sedeli and KT was memorable for me n family.

Sebelum ku coret kan the story mory n pics, first of all would like to thanks the organizer for the wonderful event ni, if not tak merasa jugak my kids camping camni :).........sis-lin and kasawari, u guys bleh lah jadik organizer lagi for next event k.....caya sama uols lah ..... but dont forget to invite kite yg diseberang ni lah yer....and to all, if ade aper-aper yg tak berkenan di hati from moralle family, maafkan lah kami sekeluarga.......tapi sesungguhnye for kami sekeluarga, we really enjoyed every moments of it.

All bloggers, memang gerek sangat, 1st time meeting them, spending the two days with them n their families, really touched my heart, really really great.............sis-lin and family, especially sis-lin hubby yg so helpful to get for us lunch n breakfast at sedeli, we all semua appreciated it very much sis, jun and carneyz the honyemooners, cute couple, kasawari n family, fun and loving tengok depa ni anak-beranak, n thanks Linda for being so nice to Aqil yg banyak bertonyeh ni, cm&ct family, best borak-borak ngan uols berdua, bondarock and her kiddos, really rock, I love iman, cute n really a survivor on his own, nad n matok, dua orang ni yg membuat anak dara ku tak bosan, maklumlah anak mama ni malu-malu kucing, retna, with her own personality dan ramah, sodep a fun guy, tak kering gusi sis ketawa ngan tingkah laku nyer, Rosli (no blog yet) the available handsome bachelor, seperti ku pernah lihat muka mu tapi di mana ya ???? and thanks layankan Aqil malam tu yer, soka dia ade abang yg melayan kerenah dia, lastly, Mr shai, yg agak-agak pemalu jugak, but a fun guy to be with, love kids to, UNTUK SEMUA, U ALL ARE SUPER HAPPENING, thanks for making our family wkends so ENJOYABLE .............hugs hugs sikit lah yer.....

To shai, thanks for the Sunday lunch, caterer from dirfara family, sodap lah, kekenyangan after that, malam pun masih leh makan rendang but with nasi, kebuluran cari nasi, hehe...

I felt happy to, I dapat dua anak angkat baru, hehehe...nad n matok, thanks to u girls caused layan my kiddos like yr own sis n bro..........mama love u lah, muachhhhssssssssss......to nad, jangan ler kecik hati ngan papa Lan, dia tu memang camtu, hehehe..........asal boleh jer nak tinggalkan anak orang kat tepi jalan, kenek kidnap, mama gak yg susah kan nad :)

Me and family, Nad n Matok arrived Singapore around 7.15, alhamdulillah tak jam sangat, JB clear, Singapore stuck for about 35 mins. Reached home, terus on washing machine, cucu baju......we went for 1 night, tapi baju like few days, n today tersidai sana sini baju-baju ku, like kedai dobi pulak. Nasib baik cuaca cerah, if not, hmmmmmmmmmm confirm jadi kedai dobi lah for few days.

I had minor chest pain yesterday night, probably over aggressive main games agaknye, tak serious pun but hubby cam risau jugak..........alhamdulillah tak berpanjangan, but I had bad flu, went to c doctor this morning, high blood shoot up according to doctor, so MC 1 day, tomorrow back to work. Oh hubby pun on MC, sakit aper lah agaknye, sakit ponat lah ni..........

29/12/2008

We went to settle few things after visited doc, had our lunch n now back at home, trying to update........seems that almost every members dah update, cuma I jer ni ketinggalan, kepala lagi kenoneng after taking medicine tetap nak update........so if ader salah kata n spelling tu, thousand n million apologies ya...now lets just enjoy few pics that I managed to snap..........for story mory from other bloggers, uols sudikan lah diri to visit their blog yer........

27/12/2008

meeting point at Terbrau City and some pics taken at Sedeli Jeti

Mutiara Resorts, Sedeli, 27/12/2008

28/12/2008

At Kota Tinggi, lunch sodap !!!!!

END OF STORY - MSJBOX CAMPING 2008

** Note: Aiseyyyy of all pics, forgot to snap my tent with my sepanduk ):

SELAMAT MAAL HIJRAH 1430H UNTUK SEMUA, SEMOGA TAHUN BARU NI KITE SEMUA AKAN DILINDUNGI ALLAH DARI SEGALA KESILAPAN DAN DOSA-DOSA, DI BERI KESIHATAN DAN DI PANJANGKAN UMUR AGAR KITE DAPAT TERUS BERIBADAH KEPADANYE, SEMOGA ALLAH JUGA MENGAMPUNKAN DOSA-DOSA KITE PADA TAHUN 1429H, DAN TERUS MENDAPAT TAUFIQ DAN HIDAYAH DARI NYA, AMINNNNN......



16 comments:

Erinsza said...

wow sis menghabiskan masa cuti bersama kwn blogger kelazzlah.

HAPPY NEW YEAR 2009 & salam hijrah utk sis & family.

semoga perjuangan yg kita lakukan adalah dilandasan yang ditetapkan oleh Ilahi.

AMIN

Otak Belacan said...

MaMa!! Jangan kasi Papa Lan bace tu lahhhh. Wahhh gila paiseh nanti. Kekekeke. Ampun Papa Lan.. Lol.

Maceh toceh Mama Moralle sekeluarga, rasa-rasa kalau family mama takde, boring gak nad dgn matok ni nanti. Hehe.

Badan cramp2 lenguh today, abislah self-declare cuti kan hari ni. Kekeke.

Next up, cicakman 2! Here we come! Yahooo!!

SiS-lin said...

apa yg penting? kerjasama...gerek sehhh mmg happening kan,enjoy n kita semua ucapkn terima kasih sudi join holiday kita walaupun jauh dr seberang....

Me, Mrs Taj said...

itula psl..me nk tgk sepanduk & tent yg direka khas tuh..pastu blh komen pedas2!!! hahahah...

moralle said...

nad, papa lan dah baca dah, entry nad pun dia dah baca, senyummm jer tau.....mama pun gitew jugak, if u n matok tak der my anak dara mati kutu kot........yessssssss, cicak man here we come, bilaaaaaaaaa....

moralle said...

sis-lin, Kerjasama!!!!!!!!!..memang gerek, kite pun nak terima kasih kerana invite kite-kite di sini, hehe...


mrs taj, tu lah sis, hampeh betul lah, sepanduk lupa lah pulak...

Shopaholic Mama said...

Sgt enjoyable lah the way you described it!

atty's said...

wah sis..beh nya happening nmpk..mesti syiok..

selamat menyambut maal hijrah & happy new year..

rasp said...

looks like u guys had a superb time!!! bestnye...

~Eila @ Along~ said...

wah sis..bestnye cuti2...mmg seronok nampak..neway..salam maal hijrah!

moralle said...

sm, gerek sis, memang gerek...

attys, best sis, gempaq ah....

rasp, yes sis, its really truely enjoyablt wkens :)


eila, ah ah lah laling, best giler tau...same same to u sis :)

Kasawari said...

Apa yang penting...? gerek seh!! he he...

sebagai penganjur.. betul2 kami berbesar hati kerana sis dapat joint.. walau berbagai rintangan melanda sebelum tu kan.. he he..

maaf ler jika ada kecacatan.. kebocoran dan kecairan dalam khemah tu eh.. segala kesilapan teknikal amat dikesali.. jangan serik eh sis dan family joint program msjbox.. terutama msjbox selatan..

seronok dapat kenal lebih dekat dgn family sis.. terutama hubby sis yang gerek tu.. he he..

lain kali kita main2 terompah sama2 ek.. kasi kanan kanan kanan.. he he

moralle said...

kasawari, no serik bro, suka tau dapat joint uols, terima kasih jugak caused sudi invite kite yg banyak jugak kerenah dan rintangan sebelum confirm with u n Lin, thanks for the understanding, next time kalau ader lagi, mesti ajak k......seronok tak terkata tau........lain kali pakai selipar jepun jer, tak nak terompah, berat kot, hehehe...

Che Mat said...

tiada kata secantik bahasa.. tiada gambar seindah lukisan untuk mengambar percutian holiday camp tu.. sangat mengujakan dan tidak akan dilupakan seumur hidup.. kami semua akan merindui saat-saat itu buat selama-lamanya...

moralle said...

che mat, itulah kan, persahabatan di alam cyber, akan menjadi kenangan seumur hidup :)

moralle said...
This comment has been removed by the author.