Saturday, December 6, 2008

...SANTAI BENTAR...

Salam saturday to all :)

I nak santai kejap, just finished cooking ni. Now hubby n the girls are having their lunch while Aqil is out with Abi n Umi. My son pegi ride in a double decker bus. Abi n Umi dah janji him nak bawak jalan-jalan naik bas double decker. Since he pun dah recover from the sunat, cuma waiting for it to get cantik jer, maklumlah lepas sunat, tak cantik lah sangat kan, hehe....

Today I cooked prawns sambal, tumis air kobis with so'oon + ikan selar goreng.

Later we all are going out to buy Aqil bday stuffs n also nak order his Ben 10 cake. Hopefully can get 1 cause here in Singapore if we nak order from those famous cake shops normally they need a licence to do the cartoon characters cake unless kite beli from housing estate cake shop, tak der licence pun they can do it. I'm trying to get from Prima Deli cake shop, so later nak gi recky-recky.

Not sure what time Aqil will be home, only 4 of us are going, probably petang Aqil dah balik n by then we all dah habis shop shop. Dah promise him nak belikkan T-shirt Ben 10 for him to wear during his bday, may b malam kot we all kluar lagi or tomorrow.

Anyway long wkend for me n hubby, Monday pun cuti Raya Haji, so we hv lots of time to spend with our kids n settle lots of things for Aqil Doa Selamat n Bday.

K lah, now I pulak yg dah hungry, nak makan dulu than siap-siap keluar.

Happy wkends to all my dear frens..................SENYUM SENYUM SLALU :)

9 comments:

Me, Mrs Taj said...

nmpk betol2 menyelerakanla sambal tumis udang tu..yum yum yum...

its Aqil's besday? wahhh dh besar rupenya dia..dh dpt ke t shirt ben 10 & cake ben 10 tuh?

reena said...

eh...eh...masakan kite srupe la sis...

Red Mummy said...

aku masak tunjuk je kak wkend nih hikss....

saya perlu qada tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dapppppppp

anw, selamat ari raya aji ye kak

kem salam kat jiran adik sblh akak tuh, yg lipstik x tanggal tuh

muahssssssssss kakak!

atty's said...

sedap nya sambal udang nak skit..

Erinsza said...

wah sis masak ala2 santai gi cedappp terliur I tgk.

moralle said...

mrs taj, hi sis, dah sunat dah besor lah, hehehe....semua yg di idamkan dah dapat sis....menunggu hari jer, selamat hari raya aidiladha to u n family :)


reena, yer ker, instinct kot, selamat hari raya to u n family sis :)


redmummy, dah puas lum sis qada sleepnyer....seronok kan, mesti segar dan bugar by now...selamat hari raya haji to u n family...nanti akak kirimkan salam nyer yer :)


attys, yok mai sini lah :)


erinsza,masak orang malas lah sis, yg simple jer :)

PerantauSepi1306 said...

sis ur sambal udang sungguh yummmsss

rasp said...

OMG!!!! ur sambal udang...slurppp terkecur i tgk!

not easy ek nak dpt cake ben10 gitu, siap kena ada licence..sini rasanya sebut je nak kek apa, insyaAllah senang gak lah nak dpt..

moralle said...

perantausepi, kalau di simpan dua tiga hari lagi best kan sis sambal ni :)


rasp, I'm waiting for the day for u to come here, nanti I masakkan yer....yup cartoons characters needs licence to do it, unless its normal cake shop...