Sunday, December 7, 2008

...SUNDAY STORY...

Today moralle beristirihat at home from morning till late afternoon.......actually tak rehat pun, mengemas rumah tak habis-habis. Finished all the housework around 2pm.........lucky today tak masak, caused lauk semalam masih berlambak, I cuma fried chicken wings, so we all makan jer lah aper yg ader for lunch.

Tadi petang we all went out a while to find for Aqil his Ben 10 T-shirt n pants for his bday.........Ben 10 lagi, actually me yg nak belik kan so he can wear it on his bday nanti...............expensive jugak baju-baju Ben 10 ni, kalahkan harga baju orang tua. Tapi apekan daya I dah janji Aqil to buy for him, so belik lah jugak, bukan selalu pun I pampered him like this :)

We all kelam kabut jugak balik sebab hubby n Aqil going to Kenduri for AidilAdha di link house at Abi block.

Uols masak-masak aper for Raya Haji, I tak masak ape-ape pun for Hari Raya Haji, memang every year pun I tak cook for Raya Haji, we all makan at MIL place, sis or my brother house jer. Kunjung mengunjung pun to my MIL, sis n brother jer.

K lah, kejap lagi wira-wira ku pulang bawak ketupat from sis house, now I nak iron baju for tomorrow so tak kelam kabut besok pagi. As usual hubby n Aqil will go solat Raya first, than baru lah we all bertolak ke rumah MIL.


UNTUK SEMUA "SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA"




13 comments:

Otak Belacan said...

Salam Aidiladha buat Mama Moralle sekeluarga!

Ps: Aqil pakai t-shirt size ape eh?

sHwEeT ByAtcH said...

slamat ari ghaye sis...

moralle said...

nad, same same sis...aqil normally size 6 :)


dila, selamat aidil adha to u to :)

Me, Mrs Taj said...

bj melayu thn bila tu kak? apsal sluar aqil tu singkat?? heheh

anyway salam aidiladha to u..

p/s chicken wing best!!!

moralle said...

mrs taj, haha, baju melayu Aqil tu dah 3 yrs ago, bapaknyer nak pakai sama color, so rembat jer lah sis kat Almari... :)

Noris said...

kalau haris nampak baju ben 10... mesti dia suruh i carikan..

moralle said...

nor, kat sini giler sey all the patterns....sana pun dah kluar kan, btw u dah bikin passport lum :)

PerantauSepi1306 said...

sis moralle, salam aidil adha to you and fmily.. wah aqil minat ben 10 ye.. hehehehe tak pe sekali sekala mama dia manja-manjakan ye tak :D

Shopaholic Mama said...

Selamat Belated Hari Raya Haji to you..

Hope you had a great one even thou it rained the whole day yesterday

rasp said...

Salam aidiladha sis..

mesti aqil excited nak pakai baju tu..tak kisah lah sis, skali skala nak nak for bday, leh le manja2kan extra skit :D

moralle said...

perantausepi, bukan minat jer sis, dah jadi hantu Ben 10 :)


sm, same-same sis, ok ok lah with the rain yg tak stop kan the whole day yesterday :)


rasp, same to u sis, super excited lah tu, setahun sekali ok lah kan :)

atty's said...

sis canteknya baju ben10..
kalo fir nmpk meroyan nieh

moralle said...

atty's, akak tengok pun suka baju2 Ben 10, cantek-cantek n colouful, but green lagi cantek, kalau fir moroyan, keneklah atty cari kang :)