Sunday, December 21, 2008

...OUR SATURDAY...

Saturday morning I had my quarterly medical check-up , spend almost 1/2 day at the clinic. My appt was supposed to be at 9am, ended I went in to c my doctor at 12pm. Was so upset with the clinic arrangement of my appointment, really a mess, system doesnt show my appointment time, so I hv to take a queue no. like other patients. I argued with the appt. centre, but still they cant do anything, well biaselah, govt clinic, if private easier jugak to handle.

By the time I finished + collect my medications, its almost 2pm..........I reached home tak larat nak cook lunch, the kids ate whatever available lah..........I thought nak went out a while to NTUC supermarket to do some marketing, but I ketiduran from 3pm until 6pm. Hubby came back from work pun I tak sadar.

Really felt tired betul spending time kat clinic sampai malas nak ke dapur masak. After Maghrib we went out to hv our dinner at our usual makan place, E Kampung Seafood, tak jelak rasanye makan there caused they hv varieties of foods.

After makan I sound hubby to bring us to Woodlands Garden for nightwalking. Yer lah dah makan melantak, excercise lah sikit, brisk walking, I put on weight lah, my check-up results pun not so good, my doctor grumble cam nenek-nenek kat I tau, menci betul ah, results semuanye so bad, especially my high blood, its not so good, doctor wants me to control if not nanti i will get into complications...........gini lah kalau dah berumur, kesihatan mesti nak take care, susah kan kalau sakit-sakit, the kids still young, kalau I sakit siape lah nak look after them, sedih jugak bila di fikirkan, so I hv to take good care of my health for the sake of my family.

From Woodlands Garden we went to car wash to wash the lancer, white car ni susah nak maintain, musim hujan habis lah, mesti nampak kotor..........I cuma tau drive jer, hubby yg jaga the rest :)

Since hubby pun lagi kemalasan nak wash sendiri, so masuk car wash lah tadi...............bukan bersih sangat pun but terserlah lah jugak keputihan nyer, if not aduhhhhh, tak cantik itu Lancer.

We reached home around 11.45pm, the kids clean up than went to zzzzzzzzz, hubby pun zzzzzzzzzzzz, except me, tadi siang dah puas tidur, so aper lagi, on laptop and update.

Tengahari nanti I need to go down to Andalus to settle Aqil madrasah books and uniform. Hubby will be working, so I'm going out with the kids only.

Happy sunday to uols, terasa sleepy pulak after taking my medications, me actually not feeling so good, having slight fever, flu and cough. Hopefully tak melarat, the rest of the family dah kenek pun, ni virus from them lah pulak kenek to me ):




12 comments:

Me, Mrs Taj said...

govt pny hosp mcm tu la..ada je benda tak kena tau..sometimes me pun tak phm..nape beza sgt system govt and private bbeza!!!

best kn sesekali mkn kat luar..nk mkn mskan sndiri kdg2 pun dh bosan jgk...

oo sis slalu basuh kete pakai machine ni ek? patut la sis ckp tak bersih..kat msia pun ada gak benda ni..mmg tak bersih pun..baik la org yg bersihkn..br bling bling!!!


anyway, take a good care of ur health k sis...

mmuahs..

Otak Belacan said...

Uits Mama Moralle, where is this E Kampung seafood located eh? Tengok krusi meja macam gaya kat Al-ameen woodgrove. Kekeke.

Anyway, cuci kereta kat esso wdls ave 1 ehhhhh. Hehehe.

Have a blasted weekend! :D

moralle said...

mrs taj, tu lah namanyer pun govt clinic ):

tak slalu gak pakai washing camni, tak bersih sangat, sebab tu slalu lari JB cuci kat saner, with what we pd puas hati, luar dalam bersih :)

moralle said...

nad, halo laling, bukan Al Ameen woodgrove, sis tak soka kat situ, tak sodap ah.........ni kat woodlands lama transit, dekat ngan yr place lah, jalan kaki jer from yr house :)

rasp said...

tu la sis, kalo gov nie ada je yg tak kena kan..bukannya kita tak nak support tapi tu la...

The food kat situ mmg nampak yummylicious..tgklah aqil pun senyuman..mmg confirm sedap lah tu :D

syioknya leh gi nightwalking..aksi2 pose dari model2 tak berbayar tu very happening & ceria :D

i hope u are feeling better! sis, take care of urself k! mmg kita yg 'ala-ala senja nie' wajib take care our health kan..

moralle said...

rasp, rasa macam nak tukar private, but hmmmm kenek pikir2 dulu budget,hehe....sodap sis, u mai sini lah, I belanja k, aqil suka the seafood fried rice, power.

Dah makan, nightwalking kasi lega sikit perut sis....senja nan gelap ni sis kan, mesti nak take care.......

rillys said...

bestnya ur nightwalking..tp dpt naik ur car lg best! huhuhuu

Shopaholic Mama said...

Kak, tak nampak ape2 ke, kat garden tu, mcm Nadh cakap?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besh nyerr hang out wit family kak sis...

moralle said...

rillys, once a while sis, yok tumpang lancer :)


sm, nampak tau sis, nampak orang merendek, hahaha...


n, yup family bonding lah sis :)

Blushwax said...

Sis...take care of yourself yeah. Makan kena jaga sikit and exercise definitely helps. You satu family pergi garden mlm2? eekss...tempat tu mcm very gelap kan? I ni pengecut. haha.

moralle said...

raf, thanks sis, tu lah dah senja-senja ni, segala penyakit pun datang......tak gelap lah sangat garden tu, but 12am lights off..hehehe...