Thursday, February 21, 2008

I'M LATEEEEEEE TODAY

I' m late today, guess what time i woke up this morning, its 9am, orang dah start keja I m still sleeping. Quickly i sms my boss telling him that I will be late, will reach office around 10am, no reason given :)

Its not because of PSP, I overslept, after solat this mrng, I went back to sleep, so syok gitu, sampai terover.


Sempat berposing jugak walaupun dah terlebih lambat to work


When I reached office my boss was smiling at me, I think he knows cause I came to work without make-up, that means I m late, and rushing to work, hehehe. His mood is good today, apasal ek????? well, bagus lah boss mood baik, so I start keja pun dengan hati yg gumbira, hehehehe.


Sesudah bermake-up nak pose kejap

I had a discussion with my boss abt yesterday issues, biase lah si tua ni, he says "Mariah, I understand your situation, I just want you to bear with it until we hv a logistic assistant to handle all issues pertaining to logistic" boleh gitu, ok lah tak pe, I give-in lagi, just wait and c, how long it will be or how long will I be here.

So today, macam bz lah sikit, sampai tak perasan its lunch time. Today hubby tersayang prepare my breakfast n lunch. Sayang kan ayah ngan ibu, hehehehe, wifey membongkang tidoq, cik abang kenek prepare breakfast sendiri, tak ketinggalan preparekan sekali untuk wife terchinto. Well 2 sets of wholemeal bread with egg for me, 1 for breakfast and the other for lunch. Sila lah lihat gambar roti I yg simple dan sedappppp, maklumlah yg prepare kan abang tersayang.


Sedap tau roti ni, lagi lagi yg prepare kan abeng tersayang


While munching my bread, rasa macam nak buat spring cleaning lah pulak, my workstation ni dah macam ape, berabuk lagi, the cleaner never did a good job, tapi nak naik gaji, ape hal kan, of course my boss bising ah. So ape lagi, since my work pun tak memerlukan yg urgent, I start to do my spring cleaning. My boss came back from his lunch and say, "what is with you today, people do spring cleaning before the CNY, u the other way round" dalam hati, aku nye pasal lah, nak sebelum ke, selepas ke, kok susah sey, macam lah kite ni pantang cam dia. My boss ni walaupun quite modern tapi banyak jugak his pantang larang. Yg paling dia serious sekali is, no red colour in the office area or at the production, overall kat tempat keja lah. Ni his fengshui. But of course not limited to individual lah, working attire tak termasuk lah, mana boleh kan, suka hati u lah, nak pakai baju red ke, bra red or panties red, he wants to check ke, wakakaka.



Well, I managed to clean my workstation less than 2hrs, lama jugak, banyak sangat sampah sarap. Hmmmmm walaupun a lot yg I dah throw, masih jugak nampak banyak sangat barang kat table I ni. Tapi tak pe lah, nanti kalau kontang orang cakap makan jagi buta pulak budak ni, macam tak de kejo kan.


Sebelum

Sesudah, sama je kan, banyak sangat khazanah yg important


2 comments:

Ceera said...

ha a la, sama color merah ma... suka sama2 la kita hari nie, besok pakai biru tau, ewahhhhhh.. bagitau awal2 nie, hehehe...

tempat kita pun tak kemas2 lagi, maleh.. keja tak banyak pun, saje je kasik sepah2.. la la la~

moralle said...

Ok, nanti balik cari colour biru, ok gitu?