Saturday, February 2, 2008

SAD DAY

Wake up early this morning because I want to do some marketing at the wet market. After Arin went to Madrasah, I went to the market with Yana and Aqil. Cuaca nampak muram today, pun bagus lah jugak, tak panas sangat ke pasar. Malas pulak nak drive, so berjalan kaki je lah ke pasar. Market penuh ngan manusia, ikan pun mahal-mahal belaka, nak raya cina lah katakan, suma mahal. Well I bought 2 types of fish and chicken, saja for stockig at home, boleh lah last till next wkeend. Furthermore, during the CNY next wk I will not be at home, I'll be in JB at my sister place, spending the holiday there. Kat Singapore ni pun nothing much to do during the festive season, most of the shops are closed for at least 2 days.

Boleh tahan gak, berat-berat barang yg di beli, luckily i brought along Aqil prem, leh gantung kat belakang. When I was about to reach home, my hubby call from work, he sound different and suddenly came out with a question :
"Ibu keta langgar eh semalam" I pun macam terperanjat terus melenting, "WHATTTT" kalau langgar tak kan i never tell you, what's up" He told me, this morning before he go to work, he went up the parking lot to check on the car, he saw at the left side of the car,behind, the bumper was terribly scratch and the bumper was dented. So that is why he thought I knocked on something or whatsoever lah and didnt informed him. I told him I did not realized anything pun, from work semalam straight away fetch aqil and back home. Then malam fetch Yana from her NPCC training. Tak de pun i langgar ape-ape. Then he suspected maybe it was knocked by a lorry at my workplace. I parked the car kat belakang office semalam, tempat tu memang pun banyak lori yg besar-besar pass by, may be tak leh lepas, they just sondol je. Kalau betul, that is what happened memang KURANG AJARRRRR, mintak-mintak dapat balak orang yg drive lorry tu. Tapi I sedih, my hubby cara cakap macam nak salahkan I gitu, I tau lah keta tu baru, tapi kalau orang dah nak langgar, n i tak nampak, nak camna kan.

So tak tau lah camna he wants to settle the car, may be this afternoon antar kat workshop n c what they can do. Mudah-mudahan tak yah tukar the whole bumper. After the conversation with him, I terus ilang mood, macam sakit hati pulak ngan my hubby. Tapi i sedih jugak, keta tu baru lagi, baru 2 weeks dah nak kenek gi repair. Gerammmmmm betul lah kalau di ingatkan balik, ade jugak manusia yg tak bertanggung jawab camni, kalau I tau n nampak, memang lah I tak kasi lepas punye, tapiiiii i tak nampak ):




5 comments:

Ceera said...

adoi, bagai disiat2 hati tu kan... keta baru kena langgar orang buat lak tu, kalau sendiri mistake takpe jugaks...

rilek ye kak... nak buat camne, benda dah jadik kan...

pearlEJ said...

waaaa... geramnya kalau jadi mcm neh.. dah ler tak nmpk sapa yg langgar tuh... dah tu keta tuh baru lagik... haishhhhh...
sabar ehh kak, bukan salah akak n hubby akak pun x salah, dia tgh frust tuh sbb tu suara n cara ckp lain sket, tapi x bermakna dia marahkan akakkan.. x moh sedih2 yer..

moralle said...

Ceera, Pearl, thanks. Nak di ikutkan hati memang marah sesangat, tapi kalau akak marah pun tak leh nak buat ape, bukan nampak pun orang yg langgar. Cuma gerammmmmmmm betul lah, tak pasal-pasal terbang S$150 tu touch-up the paint. Sekarang dah cantik balik, tapi hati masih sakit ):

fealize_eleanoer said...

hi..

slm perkenalan...

me..kalo br beli kete,harus kena "mandi bunga"...tu arwah ayah i yg buatkan la..ni die da xde...kenangan betol ! **sob sob**

u r in which part of s'pore?my relatives sblh mak mmg smue kt s'pore..kat hougang,toa payoh,sin ming,bunga rampai place,ntah mana2 lagi ntah..i da lama x blk s'pore..nnt i da renew pasport kite jumpe okekkk?

hik hiksss.. :D

moralle said...

Hi, salam perkenalan from me to. Agaknye bukan akak yg kenek mandi bunga tapi keta kot, hehehe. Wah ramai gak yr relatives kat Singapore, akak stay in Woodlands, very near from Checkpoint. Cepat-cepat lah renew passport, than u let me know bila u r coming so kite leh meet k :)