Tuesday, July 22, 2008

BZZZZZZZZZ................

I'm back at work today, bz bzian :)

Still tried to curi-curi blogging and blog hop, but tak sempat nak leave comments yet.......... Yesterday night almost habis jugak I kadaq visiting frens blog while waiting for hubby to come back from work.

Just on time, hubby came back at 11.30pm I pun baru nak off PC. We tak jadik masuk JB yesterday night, traffic congested very bad. Imagine, at 11.30pm, traffic is still heavy. I dont understand why banyak sangat kereta yg nak masuk JB malam-malam buta, padahal harga minyak pun dah naik kat Malaysia, hmmmmmmmmm heran bin ajaib betul lah.......... Wkend lagi worst, the jam mintak ampun, my daughter cannot go on their own to Madrasah on Sat, they will be stuck at the jam, halfway bus will stop to use another route, so passsengers yg nak menuju ke chkpoint or Woodlands kenek jalan kaki.

Oh ya, this morning when I reached office, I received a belated bday presey from a fren in JB, she is also a blogger, nor, we knew each other dah lama, around 3 yrs ade lah, We all ni ade bisness sikit when it comes to Hari Raya, bisness kecil-kecilan :) Anyway, thanks Nor for the presey, tantekkkkk sangat.

I hv typed this entry since 11.30am this morning, only now I'm able to finish and publish it.






12 comments:

Ceera said...

kalau asik jam je, jalan kaki la pergi sana sini, hehehehe...

moralle said...

Ceera, akak jalan kaki than belik minyak taruk kat botol eh :)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak rose kalu dah sampai kat umah, jangan harap boleh bukak computer nak berblogging bagai, ada 2 pendekar yang duk nunggu nak bersilat.

rasp said...

i ingat jam nye jez wkends rupanya wkdays pun ek...

takpe sis take ur time, nanti bila dah free2 hapdet yg walla skit.. bila bz hapdet yg ala2 aje *ihiks*

moralle said...

Kak Rose, actually sama lah jugak, maklumlah dah beranak penak ni. Tapi curi-curi time bila semua dah sleep, baru aman nak blogging, tu pun kalau belum ngantuk n tengok mood........

moralle said...

Rasp, now jam 24/7, boring betul lah .........

Tak de yg walla walla lah, so yg ala ala jer lah eh, janji update :)

Shopaholic Mama said...

besides the jam, noise pollution pun boleh tahan kan kat Woodlands.

you ade side business kueh kerepek ke?

moralle said...

Hahaha yes darling, macam-macam, I nak recommend to u this yr. Gerenti di jamin sodap.

I normally will give out sample before puasa, so amacam, ade reason lah boleh jumpa i nanti, set tak :)

Aien cute said...

dasyat nyer sampai jem macam tu! now, w/pun minyak dah naik, keperluan minyak memang penting dalam kehidupan seperti tak dapat nak di pisahkan...

adoilah... harap2 minyak tak naik lagi kan!

Honeylemon said...

wah.. da lewat pn masih teruk traffic kat c2???huhuhuuu...

kat kk nie sejak hrga minyak naik.. keta pn da kurang... ramai yg tumpang keta kawan kot.... huhuhuuuu...

moralle said...

Aein, jam teruk hari-hari, tak leh nak cakap aper pun. Bosan betul lah, nak ke JB isi minyak pun susah ):

moralle said...

Honyelemon, kat sini harga minyak naik pun keta tak kurang jugak, makin banyak kereta ade lah.

Dah tu nak masuk JB hari-hari jam, semua nak lari sana pump petrol.