Wednesday, July 23, 2008

KEMALASAN...........

Kemalasan bekerja satu hal, tapi bila kemalasan tahap maxima melanda ini lah menu dinner for yesterday.

Yesterday reached home felt very tired and lazy yg teramat sangat. Lucky the girls dah uruskan Aqil, dah makan pun adiknyer, rumah pun dah beres bersih. I reached home, put my bag aside terus lepak with Aqil at entertainment area. Aqil masih okay lagi belum kenek gegata at that time. Dia lagi syok watched Iron Man movie. I thinked dia dah hafal betul this Iron Man story, hari-hari kat Umi house than balik rumah pun suruh kakak nyer on kan lagi. Tak jemu-jemu.

Baring lepak and gurau-gurau with Aqil. Kakak pulak rajin bikinkan ibu coffee, ape lagi ibu nye pun mengada-ngada lah sikit. Hubby tak de bermanja lah ngan anak-anak :)

While layankan Aqil and his Iron Man movie, I snap-snap lah our pics, sampai boring budak kecik tu cause I kacau his concentration. Watch his face expressions..........




16 comments:

Aien cute said...

itu lah untungnya bila ada anak perempuan. Pulak tu anak semakin membesar. So, dah tahu apa tanggungjawab dia... tak nak tengok mama dia penat, rajin ngak anak2 akak ringan tulang untuk membantu... Alhamdulillah...

hehehe... hilang concentrated ye! kalau lynn dah lama keletek dia, baru tahu. Ahaks~!

p/s:just joke, selalu kaco anak buah sampai nangis2x! hehehe

rasp said...

Syukur alhamdulillah kita ada anak-anak yg bertanggungjawab. Hilang rasa penat bekerja tu kan..

Can see aqil tension dgn ibunya yg menjadi mamarazzi tu *ihiks*

How is he now? hope he's feeling better and bengkaknya surut...

Take care Sis!

eedany said...

rajinnya anak2 dara akak tolong ibunya kat rumah...berdikarinya mereka...

aqil cute jer eedany tengok dgn pyjamas ketat tu...lagi best tengok dia lelap time akak snappy2 tu...

:)

IdaShah said...

bagus lah kakak rajin gitew...
marah aqil yer kena kacau hehehe

Ted said...

lucky u sis ur gegirls dah beso2...
nampak best ler myojo maggie tu :)

moralle said...

Aein, alhamdulillah the girls ringan tulang, normally memang they help out with housework yg ringan-ringan, so balik akak senang sikit.

Aqil panas baran jugak, tu lagi boring lah ngan ibu nye, hehehe...

moralle said...

Rasp, its hard thou to train the girls ni mula-mula, dah biase ade maid kan, after maid lari, I decided tak nak use maid lagi, I hv to train them lah, memang liat n susah, now dah alhamdulillah :)

Aqil if dah khusyuk watch TV tak leh kacau, he dah a bit okay, cuma badannyer aje yg hancur sebab bergaruk satu malam........

moralle said...

Eedany, they all harus berdikari now, dah tak de maid, nasib baik ringan tulang cam ibu nyer :)

Actually he rimas pakai baju tu, but akak buat tak kisah jer, cerewet jugak bujang kecik tu....

moralle said...

Idahshah, namanyer pun anak dara kan, mesti nak rajin-rajin :)

moralle said...

Ted, skarang ni dah rasa senang lah sikit they all dah besar and dah boleh help with things at home........ time kecik-kecik dulu sama macam u jugak, semua nak kenek buat sendiri :) U kenek tunggu gegirl besor kkkkk....

Now kat rumah tak belik Maggi brand lagi, skarang suka myojo, niceeeee.......

Honeylemon said...

wahhhh sedapppp tgok maggi tue tauuuu.. nak makan maggi gak la....

aqil cyg.. slesa ker pkai pyjamas ketat tue...??? hehehe...

moralle said...

Honeylemon, once a while makan maggi, taruk bawang and lada padi, umphhhhh.. tak leh angkat jugak, hehehe :)

Muka Aqil camtu pasal dia suruh tukar baju tapi ibu nyer malas nak layan..........

pu3nemo said...

rajinnyerrr anak2 ibu kn..
sejuk perut ibu ngandung..=)

comel kn aqil tu,geram jek tgk..

moralle said...

Nemo, anak-dara mesti nak kenek trained, nanti jadi manja and lemak, hehehe

Aqil comel macam Nemo jugak kan, cute mute **ihiksss**

zie said...

The Maggi looks nice. Aiyoh. Selera ibu mengandung nie...*Hahahaha*

Baguz la anak Kak Moralle, rajin and ringan tulang.

Nanti nak train gak la my doter cenggitu.

moralle said...

Zie, kalau muak sek makan nasi, haaaa hentam jer makan maggi :)

Anak dara kenek trained camtu, if not sampai bila pun jadi pemalas...

Insyaallah kalau nanti dah besor leh train camtu, hehehe