Tuesday, June 24, 2008

QUICK ONE....................

Happy Afternoon, happy happy always :)

I've yet to update my JB story part 2. Still pending till late today, now quick update of what I did today.

Today as usual okayyy, bz as always. My boss has been in the office lately, menyibuk betul lah. I tak bebas sebebas bebasnye nak berblogging. Curi-curi nak blogging, tapi dapat lah jugak here and there blog hop. Dia lesap pegi toilet, I pun dengan sepantas kilat berblogging, dia naik atas, I pun terputus hubungan dengan blogging. I missed lots of story mory from my bloggers, but tak pe lah, nanti I kadak lah when I'm free a bit...........

Today Hubby send Kak Yana to make her I/C. Oh!!!!!! anak ibu dah besar, dah dapat IC sendiri..........

Letter of Notification from Immigaration for Kak Yana I/C

As usual, hubby sent me to office this morning than he went with Kak Yana to Immigration.

At 11.30 he sms me, they are on the way to fetch me. I thought nak go lunch with hubby and Kak Yana, but hubby already bought Murtabak from Beach Road. Best jugak, yesterday I visited Rasp.... blog she made entry on Murtabak, so today I dapat makan Murtabak. But Rasp murtabak looks superlicious, gedik-gedik rupanye, mine pun okay jugak, cuma tak gedik je, famous murtabak from Zam-Zam.


At 12.15 I pun chow balik rumah a while to sent hubby and Kak Yana back and makan murtabak kat umah with them.

Okay lah for now, later today I will update my story mory lagi...........................now need to rush something out........






10 comments:

Mommy Lily said...

yummy murtabak lagi... malam nie sure mami gi beli murtabak gak kat pasar malam nie...

tensen kan kalau bos gitu. mami ni pon cam tu. siang malam blog. kt umah tk cukup kt ofis pun dibantai jugak. curik2...byk blogging dari keja..hihi

moralle said...

Mommy, macam samaaaaaaaaa gitu kan, hehehe. Bos-bos ni menyemak pulak duk lepak kat opis.......

Moralle suka murtabak kat pasar malam, kalau I go my sis house kat JB, slalu pegi pasar malam belik murtabak, daging nye banyak, tebal pulak tu, puas makan, yg best nye murah bangetttt.......

rasp said...

kihkihkihkih.. terjangkit penyakit murtabak kat u, gediks2 murtabak ...opssss..

wah dah dewasa anak dara u pheewwwiiittt.. kena jaga betul2 nie *wink wink*...

Ceera said...

sangat gigih ok nak update jugak wpun bos ada di mana2, hehehehe... respect2...

moralle said...

Rasp, salah kot, gediks2, is it the correct expressions, u check yr dict. lah, I remembered u kan banyak kamus.......

Ohhhh tu sudah semestinye, jagaan ketat metat slalu........

moralle said...

Ceera, semangat bloggers kan yang, bila ade benda nak update, semangat tak sabar jeeeeeee nak taruk kat blog ni, bila takde, hmmmmm asal boleh je lah.....

Shopaholic Mama said...

oh kalau murtabak, I tak minat sgt but hubby & kids luv it so they will eat it when I'm not around! Tapi kalau order yg besar $6 then we ask for 1 tepung instead of 2 or Zam Zam Victory call it 'Osama' (means 1 tepung but dont ask me why they name it such)

moralle said...

Mama, funny jugak they called it 'Osama', hehehe

tiffany said...

akak, murtabak ni sama rasa n saiz tak ngna murtabak JB/singapura??? shieda ngidam murtabak ni...

moralle said...

Shieda, ape yg akak dah rasa, kat JB ngan Singapore tak sama lah yang, kalau kat JB kebanyakkan nye orang kite yg buat kan, daging nye pun mampat gitu. If kat sini, orang India buat, pun sedap jugak, the taste akak rasa lain tapi both pun sedop. If next time u dah back in Malaysia, come to Sin with Hannan for holiday here and akak belanja Murtabak Singapore okayyy....... :)