Friday, June 13, 2008

YOK MAKAN YOK.......................

My last update before I leave office sat lagi jeeeee........................

I didnt eat lunch today, so at 3pm I felt so hungry and cabut kejap go canteen with Matilda to buy curry puff. Makcik canteen nye curry puff ni best gilerrrrr, sodap, everyday kalau lambat pegi mesti dah liao. So earlier at 3pm I went with Matilda to buy, but its not ready yet, kalau dah ade yg ready pun someone dah booked, dont play-play boleh booked lagi tau her curry puff.

So I pun booked lah 6 keping, 3 for me another 3 for Matilda. At 4pm we went down again to collect.

Now I lagi makan curry puff panas sambil mengupdate lah of course...................... Cedappppppppp sangat, btw its Sardines curry puff, kalau potato tak laku, so that is why makcik tu tak jual potato curry puff.

Curry puff panas yg I dah bedal 1, tinggal 2 lagi, nak makan ke tak nakkkkkkkkk........

Okay lah, me nak bereskan works yg ade lebih-lebih ni , nak give workers their 1/2 mth salary than nak chow..................... To all "Happy Wkend" and hv a great and wonderful wkend :)

14 comments:

nasazfrog... said...

sedap sgt ker kak karipap tuh... nak ke tak nak habis juge akhirnyer akak bedal kak....

rasp said...

i luurrrve curry puff sardine.. nak satu....

neway have a splendid wonderful great weekend!!!!

moralle said...

Hi Nasaz, sodappppppp, kat Singapore ni memang lah susah nak dapat kuih-muih yg sodap camni, suma dah pakai instant je, tapi makcik ni, uli tepung and buat kat canteen tu jugak, and she will goreng on the spot, so panas-panas semuanye.

moralle said...

oh btw Nasaz, tak habis lagi, ade lagi 2 nak bawak balik untuk the kids, camna sodap pun teringat anak-anak kat umah lah :)

moralle said...

Rasp, nanti i antar pakai DHL, hehehe, leh sampai within 1 to 2 hrs tak, miracle kalau boleh kan.

U datang sini je lah, nanti i bikinkan untuk u je :)

Aien cute said...

erm.. macam sedap ajer curry puff tu! awat bila tengok kat kedai bawah nie macam tak sedap ajer...

boley tolong pos kan! ahaks~

gurau jer seh...

moralle said...

Oh di sini buatnye on the spot tau Aein, codappp bangetttt....

Kalau adelah post laju yg leh reach u all within 1 to 2 hrs, akan ku hantar ke seberang sana.

Hv a great wkend laling, muachhhh.....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ermm...cedapnyerr karipap panas...garing2 lg beshh..ai like....

Mommy Lily said...

my feveret la kalau karipap sardin tu... ape2 bentuk pun boleh mmg i akan beli punya kalau dengar inti sardin..

heppy weekend !

moralle said...

Hi N, every petang memang makcik canteen tu duk kat tepi kuali goreng curry puff, very the hot n garing, best........



Hi Mommy, sumthing yg sama ek, me to kalau dinamakan sardines, soka banget, my favourite.......

Shopaholic Mama said...

hoho sis, sardin I tak makanlah, boleh kirim kentang with telur pls?

moralle said...

Mama, kentang n telur tarak sini lorrr, sardines only, lai lai..... try it, mesti u loike.........

Blushwax said...

Alamak....this entry is making me hungry. Sardin some more. My favourite and so difficult to find nice ones. Hehe....memandangkan kita bersebelahan blok...kirim boleh tak? Hehehehhehe.

moralle said...

Raf, u sure u want this curry puff, its really niceeeee, i dont mind buying it for you tau.........