Monday, May 26, 2008

MONDAY OH MONDAY..............

I hv new staff joining us today, nice girl, today bz doing orientation and all the necessary things that need to let her know......

My mind quite berserabut right now, macam banyak sangat nak kenek ingat, nak kenek follow-up, work & personal.

Boss wants these & that, hubby call for these & that, the girls call for these & that to, my mind pulak fikir kan nasib my brother, suma I nak kenek settle, macam penat betul lah, sometimes like giving up je. I malas nak stress banyak-banyak pasal ni, cause my mind pun dah tak leh nak think lagi.

Aqil condition pun not getting better, this morning sis call to say he complain of stomach ache again, than kenek diarrhoea pulak this morning. Will c how is his condition today, if berlarutan I think need to send him to hospital je lah, takut pulak with his condition camni.


Budak kecik ni tak de mood, suruh pose pun tak nak, siap bawak plastic takut vomit kat keta

Yesterday I went to visit my brother at the hospital, kesian betul his conditions, not getting better thou. I felt like crying when I saw him but I tahan kesedihan I ni, malu dengan my anak-anak sdara n the rest yg ade kat situ. He cant lie down now, tidur pun atas sofa je, his private part yg swollen tu still swollen and getting bigger, ni semua caused by his 2 kidneys yg dah tak berfungsi lagi. There are 2 tubes inserted at his stomach to prepare him for dialysis either today or tomorrow. According to the doctor, the swollen will subside slowly after dialysis, hopefully it will, insyaallah. It looks like he will be in the hospital for few more weeks until his conditions is stable.


I snap my brother pic with his wife yesterday at the hospital

10 comments:

rasp said...

moralle, sabar sis. ada hikmah disebalik setiap kejadian. mmg, at time we feel like giving up but dengan berkat doa & kesabaran insyaAllah things will be better..be strong ye yang!

I'll pray for both aqil's and ur bro's recovery and not forgetting for your good health too.

take care luv.

moralle said...

Thanks dear, kadang-kadang kite ni sebagai umatnye tak lepas dari segala rintangan ini kan, I redha dan pasrah, sebagai ibu i harus hadapi semua ini, sebagai adik i harus tabah menghadapi keadaan my brother now.

Shopaholic Mama said...

Kesian si Aqil & your brother too. for Aqil's stomach flu, it will take quite some time to recover, so kena jaga his diet. I pray for them too..

moralle said...

Mama, at the moment Aqil nye selera makan pun not so good, susu pun tak laju like usual, i susah hati betul lah, mudah-mudahan semua nye akan baik seperti biase, baru I can rasa lega....

Blushwax said...

Hey sis...your boy so poor thing..holiday kena stomach flu. Get well soon Aqil!

You take care of yourself sis. Don't put too much stress on yourself....chill yeah.

Ceera said...

kesiannya akak ku ini...

akak kena kuat skit tauuuu... benda2 penting pikir dulu, yang lain wat tak tau sdh.. untuk sementara gitu..

budak kecik tu tak sihat lagi ke....

pu3nemo said...

tkcr ya kak,
rindu sgt kak akk..

akk kena kuat tau..
sy de ngn akk,myb de hikmah d sebaliknyer..
mauhhxxxx!!

moralle said...

Hi Raf, thanks dear, I tried not to be to stressfull, but just had no choiced lah yang, anyway Aqil is better today according to my sis, except still coughing.


Ceera, tu lah yang, kadang-kadang macam give up sangat, tapi kite tak leh nak melawan takdir kan, Aqil is getting better today, thnks dear.


Hi Nemo, akak pun lindu sangat kat u all suma, u mesti pegik Ceera engagement kan, best nyerrrrrr. Anyway thanks laling, mudah-mudahan ade hikmah di sebalik semua yg berlaku, insyaallah.

Aien cute said...

wah! windunya ngan akak... Kkdg sempat bukak tapi tak sempat nak komen. Aien suka baca blog orang tapi nak comment tak reti...

sabar ye kak, lagi pun kita tak minta benda nie berlaku. kekadang bila kita bangun pagi, kita harapkan yang indah2, tapi bila benda yang tak ingini datang... anggap jer tu dugaan!

A'ien selalu ngak pujuk hati bila dapat badnews, cuma kkdg tu akan rasa sedih bila kita kenang yang kita hadapi seorang diri. betui tak? Sabar yer...

Semoga Aqil cepat sembuh...

moralle said...

Hi Aein, ye ke windu kat akak ni, me 2 dear.

Akak memang dan harus bersabar Aein, like my brother, we all tak de parents lagi, so kite ni bergantung pada adik bradik je untuk lepaskan rindu pada our parents, walaupun my relationship sometimes a bit sour with my brother, akak tetap sayang kan dia, afterall he is still my brother yg pernah satu masa dulu akak bermanja ngan dia, so its really sad to c him menderita like this, tapi ni semua dah ketentuan allah kan, akak redha.

As for Aqil, alhamdulillah he is getting better.