Thursday, October 2, 2008

..2ND SYAWAL DI JB...

My family and Umi family went to JB on 2nd syawal to visit my sister. Wanted to visit rumah my anak sedara, but only managed to visit 1, the other one went back to his wife hometown in Terengganu and the other went back to her hubby hometown in KL.....so we will be visiting them again next week, insyaAllah. My sis family ni tak semua yg ade passport, yg ade cuma my sis and BIL, anak2 nyer yg ade cuma 2 orang jer, the rest semua belum kesempatan nak ambik.....lagipun bukan nyer murah passport ni, so tak per lah, as makcik yg baik hati ni, I visit lah anak2 sedara.

We were in GREEN on 2nd Syawal........

Posing di depan lift sebelum berangkat ke JB

Posing lagi while waiting for umi family...

Reached sis house at JB, alhamdulillah today journey to and fro traffic very smooth

End of 2nd Syawal..........

Nite, nite.........need to sleep now, tomorrow another bz day for me, need to wake up early to cook, office colleague is coming down for Hari raya lunch tomorrow...


12 comments:

Shopaholic Mama said...

Rajinnye you all gi JB pulak! Padanlah penat kak...

moralle said...

mama, no choice mah, my sis this yr tak balik kampung so we all visit her lah, normally after 1 wk baru visit :)

PerantauSepi1306 said...

uikssss hijau plak 2nd raya.. meriah tul sis ni.. hehehehe best kan dapat sedondon nie baru rasa cam raya :D

moralle said...

perantausepi, sis the rest of the baju semua nyer recycle from previous yrs, only on 1st day jer yg baru, hehehe...

Kasawari said...

wah bergaya eh di hari raya berbaju kurung hijau bersebelah dengan lancer putih tu.. keh keh ..

lenkali ke JB calling2 ler bagi tau.. singgah ler rumah.. lagi pun dah tak jauh dari JB.. dekat jer..

nak ke sana.. kasawari jer sorang.. linda dan anak2 lum ada passport lagi.. Insya Allah akan ke sana juga.. tunggu lah bila2 ek..

rasp said...

'don't make me angry, u won't like me when i'm angry..kang jadi raya hulk' *ihiks*

penat but very enjoyable kan bila dpt raya with family terchenta...

Ceera said...

2nd syawal ijau plak ehhhhhhhhhhh..

lagi la i likeeeeee...

sejuk mata memandang.. bila nak raya kat kl lak nie?

moralle said...

kasawari, ijau tu dah tak tau tahun berapa kot, recycle balik lah....


rasp, penat tak habis lagi ni yang :) dah jadi hulk dah, hehehe


ceera, hmmm grenish, gi KL dec kot, lepas raya, hehehe......

atty's said...

wah raya ke 2 ijo lak..cantik2..

moralle said...

atty's, ijo incredible hulk :)

rillys said...

wahh..very outstanding the green kaler..keta putih tu sgtlah cantek..mahal tak sana :P

zie said...

U look very pretty. U look good in any color la kak.

Share la rahsia kecantikan...