Thursday, October 9, 2008

...KENAPA SEPI...

Sepi without story mory lerrrr.....nothing interesting to blog about. No Raya story, all stories sudahku blogkan, kecuali sad story that happened at my in-law house on 1st day of Syawal. I'm still thinking whether to blog about it or not...........if I blog about it, for sure all my dear frens will give me lots of advice and caring comments, but seperti kata pepatah, tepuk air didulang tepercik ke muka sendiri (betul tak pepatah ini???) ........if I dont blog about, until today tekanan 1st Syawal masih terngiang2 di ingatan ):

Right now I'm keeping myself bz with works yg aduhhhhhhhh.......tak der habisnyer sambil melayan milo panas with fried banana and fried keledek............this is my lunch, I tak sempat nak keluar during lunch so cabut a while with Matilda to the canteen to buy kuih :)

My favourite, all the kerak2, if I buy goreng pisang, keraknyer mesti lah I asked lebih2, but only 1 pisang :)


While eating my kuih I'm transferring all my photos to my external Hard Drive, my PC getting slower, to many photos I think, dah to heavy.........

Oh ya Aqil is getting better today, fever dah subsided a bit, but today dah rengek2 with Umi nak go school, so jadiknyer Umi sent jugak dia to school..........




17 comments:

pearlEJ said...

ej pun suuuuuuuuuuukaa banget makan kerak goreng pisang tu... kalau beli jerkk mesti minta lebih kerak2.. hahahaha.. rangupp.. best..

moralle said...

EJ, syokk kan,krup...krupp...kalau kat my sis house at JB ade kicap lada lagi, best bangettt... :)

Ted said...

ohhh..itu kerak2 rupenye sekali pandang mcm roti jala...dah kero betul mata nih...hehe... oooo kat jb mmg makan goreng2 ni dgn sambal kicap...best!! :)

moralle said...

ted, hahaha, macam roti jala jugak kan sekali pandang, sebab tu I loike makan goreng pisang kat JB, ade sambal kicap, yum yum :)

Erinsza said...

hi moralle, lama I tak singgah sini. SEDAPNYER U nie MCM Ilah, IF bila beli MEsti NAK kerak dia. sedapkan.

Eida said...

mula2 tengok tadi... ingat kan udang seroi... ghupa2 kerak pisang goreng.. sedap garingg...

Kasawari said...

aiseyman... naper plak tak share ttg 1st syawal tu.. sharing is caring kan.. ermm tapi kalau terlalu peribadi tak per lah..

bab goreng pisang ni.. jgn sebut.. kasawari sgt suka.. apa lagi kalau pisang tanduk he he

Kasawari said...

oh ya.. hubby u minat rally tak.. kalau nak gi tengok Lancer EVO 9 atau Impreza WRX jom gi tengok sabtu ni kat kebun kelapa sawit rumah mertua saya.. he he

details gi url http://www.malaysianrally.com/aprc2008/spectators.asp

PerantauSepi1306 said...

iks..manyaknye keraks... ;D

neway... if sis think by sharing can ringankan ur burden we are more than ready to listen to you... yang penting life is too short to be misery, let's enjoy it and make it to be the best always, k...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pon sukerr mkn kerak2 ni....

atty's said...

moralle share le sesama..u story..

ladyell said...

sis,tk dpt pisang, kerak pn jadik kn....

~Eila @ Along~ said...

sis..makan kerak2 tu best kan..rupanya ramai yg suke..hehe..

moralle said...

erinsza, wah kite ade persamaan, tapi ramai jugak yg soka kerak2 ni, best kan :)


eida, 1st look macam lain jer kan, tak sangka rupanye kerak pisang :)


kasawari, pisang tandung kalau yg betul2 masak best giler lah bro....insyaallah kalau hati moralle dah terbuka sikit nanti I blog kan yerrrr :)

wah bro, my hubby minat jugak lah rally, tapi mana ade time bro, we hv few places tau nak visit :)

moralle said...

perantausepi, kat sini moralle makan kerak lebih dari pisangnyer :)

memang i felt like sharing lah sis, tapi tak tau nak mulakan dari mana, masaallah nyer terlalu rumit ):


atty's, insyaallah moralle akan sharekan n mintak pendapat semua :)


n, bestkan makan kerak2 pisang :)


ladyell, betul sis, kerak nyer lagi best dari pisang, kalau ade sambal kicapnyer macam kat Johor tu lagi best :)


eila, ramai peminat kerak pisang jugak bloggers kite ni semua :)

rasp said...

sis, i pun suka makan kerak pisang goreng tau..krup krap krup krap..

aqil dah feeling better ek.. syukur alhamdullilah...

moralle said...

rasp, syok kan, hehehe.......Aqil dah back to school n feeling better, thanks dearie...