Sunday, October 26, 2008

...DUIT RAYA THE KIDDOS...

Every year all the kiddos duit raya will go to me, I will keep for them. Not for my own use, I cuma tolong simpan kan sahaja......if Kak Yana and Arin need it, they just have to let me know.

Its our tradition every yr to count their duit raya on the last day of hari raya, exactly 1 mth baru we all count. But this yr I'm breaking the rules, we counted it last week, raya belum habis we all dah kira. And my 2 girls since young until now even thou kak Yana dah 15, Arin dah 13, still ibu will keep for them, they will not keep the money with them, well to tell the truth I pun still belum kasi green light for them to keep it. Not being so kolot, but I think its good jugak I keep for them caused I know my girls dua-dua ni tersangatlah boros, very shopaholic jugak pantang nampak barang yg berkenan di hati, ade duit kat tangan, habis lah di kerjakan........hmmmm seperti siape anak-anak ku ini.......macam I know lah......macam ibu nyer kot masa muda-muda dulu, now ajer dah kurengggggg.

Ni lah sesi count duit raya this year, Aqil had counted his with me kat atas katil without the 2 girls..........than the next day, Arin counting hers, kak Yana duit raya was counted by Aqil and Arin......she dont want to count it, malu I nak snap her pic while opening the envelope.


8 comments:

atty's said...

SALAM SIS..MORALLE..MESTI BYK KIDS..DPT TU..

moralle said...

atty's, alhamdulillah, untuk keperluan dua nak dara cukup lah, biaselahkan, nak baju lah, nak pants lah, nak itu dan ini, so haaaa amik pakai duit raya sendiri, hehehe...

Erinsza said...

wah sis moralle, tgk smpulnye bukan main bnyk lagi.

moralle said...

erinsza, alhamdulillah ade lah sikit2........tapi muai lah jugak :)

PerantauSepi1306 said...

sis cayalah still simpan for them.. yelah kan budak2 ni pantang ada duit misti nak blanje..

moralle said...

perantausepi, aduh kalau the girls simpan I think tak sampai one week dah habis kot.....dangerous ):

rasp said...

wah mesti dah banyak simpanan tu... bila nak blanja aunty rasp nie! :D

moralle said...

rasp, simpan kejap jer sis, nanti belanja nyer terover :)