Monday, October 6, 2008

..RESTING AT HOME...

Happy Monday to all, uols dah back in the office ker, ade yg masih di kampung beraya kot, or may be resting at home after 1 wk holiday, just like me :)

Supposed to start work today, but early morning at 7.30am I sms my boss, taking urgent leave today n be back tomorrow.........boss approved and back to sleep while hubby at work and the girls at school.

Me and Aqil woke up around 10am, the girls pun baru balik school, they came back early, last exam paper today. Nothing much to do, relaks-relaks with Aqil and the girls, than sent Aqil to school at 1pm. Watch Sinetron than now updating......nak blog hop kejap.

Later at 6pm ada acara beraya lagi to few places, but must make sure to come back before 9, tomorrow need to work, no more urgent leave.

5th Syawal........

No photos this time, penat nak snap sana-sini. We went out after Zohor to my nephew house at CCK. When we all nak leave my anak sedara place, tragedi menimpa kak Yana, kasut raya yg baru di pakai 4 hari hilang di curi orang......she cried.....she love the shoe.

Yg heran nyer, begitu ramai orang berkunjung, kenapa lah kasut my daughter yg si pencuri berkenan, n also tak takut ker si lakhnat yg mencuri tu, rumah polis pun depa nak curi kasut.......hmmm dah memang bukan rezeki kak Yana lah kan. So ended she pakai my shoe and I kenek pinjam kasut UMI yg besar gedabak....lucky naik car if not terpaksa jugak go n buy new pair or shoe.

We left at 5pm to hubby youngest sis place...she came to our place on the 1st raya, so since we at CCK we all singgah lah sekali.

Than left her place at 6.30pm, proceed to hubby sepupu house, 2 sepupu hubby yg we managed to go yesterday night.

From the 2nd sepupu house we all pun terus balik, reached home at 9.30pm.

The kids bereskan ape yg patut than went to sleep, me and hubby pulak, watch TV sambil cuci baju.

We tuck-in at 11pm........tu pun today malas nak work, urgent leave lagi....



13 comments:

rasp said...

eee syioknya bercuti lagik...jeles i tau .. i ni keje tapi mood cuti nghehehe

moralle said...

rasp, keja jangan tak keja, besok kite sama2 work k......

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nak cotee jgak laa....bushan nyerr kt ofis neyh...

moralle said...

n, haipppp jangan malas2 kejo, akak pun besok dah kejo tau...

Kasawari said...

sambung cuti lagi dan sambung tidur ek pastu.. he he..

aduhai.. saperlah mala'on lahanat tu curi kasut Kak Yana.. ermm biar di tanggung dosa tu mencuri kasut raya berusia 4 hari tu..

btw.. apa tu CCK ek..Choa Chu Kang eh.. eh betul ker eja ni.. agaknya ler.. atau Chow Chin Kow.. :p

Ceera said...

raya22 gini pun nak mencurik kah???

dia memang tak tengok iklan pencurik tu la..

Blushwax said...

kesian yana...kasut kena curi. Confirm lepas tu mood nak jalan raya pun takde.

iNi DunIakU said...

lamanyer cuti sis..

alangkah beshnyer klu cpt menikmati raya lg...

*sigh*

Shopaholic Mama said...

You sambung cuti lagi? Bestnye!

Ada jugak org sanggup curi kasut lagi, time Raya nih?

~Eila @ Along~ said...

hi sis..im still on leave..best kan cuti..hehee...wahh..meriah ok..kaler raya.so nice....syokkan dpt kumpul ramai2 gini...

moralle said...

kasawari, ni pencuri miskin, kasut my daughter pun nak curi, CCK stand for Chua Chu kang, betul lah tu :)


ceera, pencuri beruk, cian kak Yana...


raf, betul tu yang, her mood totally gone, dok dalam car pun termenung kan kasut...


dila, dah lama coti, cam malas kan nak back to work :)


mama, sambung 1 more day, ingat nak two days, hehehe...ah ah ade gak pencuri kasut, padahal her shoe betul2 parking kat depan gate my anak sedara, pun kenek curi ):


eila, memang best pun coti, macam nak sambung 1 more week, setahun sekali beramah mesra..

PerantauSepi1306 said...

alahaiii.. siannyer kat yana... jaat lah org neh.. ske curi2 ye...

btw, meriahnya sis beraya nie... dah merata pergi... ;D

moralle said...

perantausepi, ah ah kesian dia, dok sedih jer lepas tu, ni pun lum habis jalan lagi tau, ade lagi nak kunjung, raya kan 1 mth, jalan pun 1 mth, hahaha....