Friday, October 31, 2008

...HOORAY WKEND...

Wkends are here again, hope uols will hv a WONDERFUL WKENDS :)

As for me, will b bz shopping for Kak Yana stuffs for her Cambodia Trip. For info, me and hubby have decided to let Kak Yana go for the Cambodia trip. We already hv full information about her trip itinerary to Cambodia, so less worries.....she will be staying at the hotel throughout the 7 days trip, this is also a relieved for me, at least she will have a comfortable night sleep. The rest will be trips to the schools, historic places, night market and markets, plantations, etc.....and also thanks to uols for the comments given on my previous entry to Kak Yana on the galakan and sokongan fo her trip to CAMBODIA.

Lets enjoy the jokes and keep SMILING :):):)

SAM: Kenapa kau cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

============ ========= ========= =====

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit!!

============ ========= ========= =====

SAM: Kau kata ikan emas peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku jumpa ia mati dalam air!

============ ========= ========= =====

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

============ ========= ========= =====

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah!

============ ========= ========= =====

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: kena marah adalah! Api rumah aku dah kena potong lah, lupa nak bayar bil elektrik!

============ ========= ========= =====

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

============ ========= ========= =====

SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat Batuk dengan lebih baik lagi.

============ ========= ========= =====

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"...degil!

12 comments:

Otak Belacan said...

Hooray for Kak Yana. Hope she'll enjoy her trip. :)

I suggest pegi beach road, beli plenty of zip lock bags of different sizes, baju semua henyak dalam tu aje, jadi bawak beg kecik pon cun. Hehehe.

Since duduk kat hotel, then besttt laaaaaa. My time I kene merempat rumah orang! Hehehe.

PS: Lawak joke si samdol ni lah. Hehehe.

Lily Satrina ® said...

♡ amboi, bukan main sis moralle berjenaka..senang hati rupanya..♡

♡ nilah comment i paling pendek dlm history ♡

♡ happy hallowen ♡

♡ to kak yana : enjoy the trip sweetie ♡

IdaShah said...

seronok lah yana dpt gi cambodia

hahahaha kelakar lah baca sumer lawak tu

atty's said...

wakakakkaa..lawak..gelak gulin-gulin..

rasp said...

yana, have a safe trip dearie & enjoy the experience too...

sis, u too have a delightful wiken!

*mmg funny si samdol jokes nie :D

Kasawari said...

hujung minggu adalah untuk EPL dan F1.. he he..

dan yang pasti bersama2 anak2..

Shopaholic Mama said...

enjoy yr trip Yana... bestnye dapat tinggal hotel & especially dapat pegi shopping kat night markets! yuhuuuu!

Erinsza said...

wow sis trip ke cambodia, ceronoknyer.

hi sis shopping jgn lupe postkan nanti.

My name is Mrs Taj said...

Hopefully yana enjoys her trip..bestnya....7 hari plak tuh!!!

moralle said...

Nad, Kak Yana super happy we let her go, n dah tak sabar nak fly off, memang we all go to beach road to find some of her stuffs there to sis, I pun relieve she will be sleeping at the hotel not the kampong side :)

moralle said...

tya, once a while we need jokes in life, I know u super bz kan sis, but ade jugak time to visit, me to hope she will enjoy her trip, thanks dearie :)


idahshah , yes dearie she super happy to go Cambodia :)


atty's, aduh teruk gitew ker sis, hehehe...


rasp, I hope she will learn sumting from this trip n happy sebab dapat naik aeroplane, hehehe, the last time we took a plane was when the girls was very small......


kasawari, wah like father like son betul lah kan, tapi u r right, wkends with family terchinto :)

moralle said...

mama, that is why we let her go jugak, tak worry sangat cause sleep kat hotel, maklumlah anak bandar ni takut cerewet pulak, hehehe....night market??? what they hv down there...i wonder???


erinsza, hope she will feel the seronok with her teacher n frens and the kids there...


mrs taj, insyaAllah hope she enjoy kan.........