Tuesday, October 28, 2008

...TIME ZONE...

Since hubby had already promised his son nak go Time Zone, yesterday at 4pm dalam hujan lebat we left to CP, the girls are there waiting already, baru habis watch movie High School Musical.

Very crowded with people, not only kids, orang-orang tua pun sungguh ramai play games at Time Zone ni.


Yang heran dan jugak menggeramkan, uol c for yrself k...........

excited minaci ni main motor...

This is Aqil favourite game, kalau go Time Zone, this will be the first one he play, but uols c lah, kenek tunggu si minaci ni habis main pulak, tak pegi collection ker si minachi ni, aduhhhh we waited nearly 20mins for her to finish........Aqil muka dah cramp.

Actually ade Chinese guy ni with his 2 sons yg dah tunggu nak main jugak, so kenek lah take turn kan, but this guy very nice, after the budak pompuan tu finish straight away he ask Aqil to play first, his son will play the other one, share adik beradik.

Ape lagi, Aqil suka lah kan, I think that Chinese guy realize how excited agaknyer Aqil waiting. Hubby let him play a while so that the chinese boy can play with his brother side by side. Dah baik jugak lah si Chinese guy tu nak kasi Aqil play dulu.

After that, the excitement continue, game after game, I snap a few photos of him playing, leave him with hubby than I chow to John Little to get my perfume. JL is having 20% discounts, I bought my compact, the girls and my perfume, cost me about S$40...okay lah, tak overspending.

All games yg he main semuanyer motor, favourite betul dak kecik ni naik Motor GP

From JL I called hubby nak tanyer dah habis or not, belum lagi, hmmm kenek lah naik balik to time zone.

Aqil was very happy yesterday, can really c the looks at his face, puas main games kat Time Zone, than hubby bought for him Ben 10 shoe kat Bata....aduh my boy suka sangat, very happy betul his face sampai he says, "ibu see Aqil face"..than he smile broadly....

From CP Time Zone, we all go n makan rojak at Woodlands Transit. Reached home 7.30.

Rojak Buah-buahan

Rojak tahu bakar

While watching TV my fren called nak kasi kad jemputan, so I went downstairs to meet her, dah tu I pelawa lah she and her hubby naik borak-borak sambil makan mee kuah.........jadinyer we all borak-borak sampai ke pukul 10.30pm.

They left, I pun kemas sikit-sikit, kepenatan, slept at 11pm.

Woke-up this morning at 9.30am, hubby need to work, the girls pun ade acara sendiri, need to cook cause Aqil has school today :)


18 comments:

atty's said...

alor..sis dah tgk ye movie tu lom ado kesempatan ..nieh..
sedapnya rojak buah..

Otak Belacan said...

Fuhhh. Dah lama tak pegi Timezone ni. Kekeke.

Kite ni jiran eh? Woodlands Transit tu peh rojak memang best in the world. *slurp slurp*

reena said...

sdpnye tengok rojak tuh sis... pos lah satu kat kl nih...ekekek

Erinsza said...

hi sis TIME ZONE tu nmpk BESTLAH klu bawa anak I nie kat sana mesti BEST,

hi sis I teringin nak ke singapore,

nanti sis boleh tunjukkan jln ye.

rasp said...

mak aii...terkecur tau tgk rojak tu...mabeles nye!

ladyell said...

seronoknye aqil dpt main motor...+ dpt kasut lg....nmpk tu muka kepuasan....

rojak tahu bakar tu menggoda sungguh...pasni nk gi carik.

My name is Mrs Taj said...

gaya naik motor mcm org besar, jgn nnt jd mat rempit ye...

best nya tauhu bakar...

Shopaholic Mama said...

what a long holiday for you Sis! sorry I ni baru dapat baca yr entries coz super busy!

dont forget update the sinetron Isteri utk Suamiku.

rillys said...

he looks extremely happy!

moralle said...

atty's, minat jugak ker yang movie tu :)


nad, rojak tu memang best giler, uncle ni pun tak slalu open kedai dia, sumtimes tutup tau, jiran bila nak jumpa ni :)


reena, nak post by the time sampai sana dah cair kot....mai lah sini akak belanja :)


erinsza, no problem sis, britau jer bila nak ke sini, I will guide u :)


rasp, memang delicious lah yang, mai sini akak belanja k, hehehe...

moralle said...

ell, memang soka bangettt dak kecik tu, skarang ni semua nak Ben 10, best kan sekali2 makan rojak :)


mrs taj, hahaha, takut kan, kalau cite yg got to do with motor, suka nyer dia :)


mama, penat seyyyy, oh tu mesti nak update but tak der time lagi ni, did u watch yesterday ???


rillys, he sure do :)

Casper a.k.a wifee en.atan said...

erkk poyo jerk minaci tu tak sesuaii langsung aihhh

Ninie said...

bestnya main game...dah lama tak main yg naik motor tu hihihi

moralle said...

casper, hi hi, tu lah heran kan, orang dok beraya, dia satu geng main motor kat time zone...


ninie, eh u minat gak ker main game motor, hehehe :)

Shopaholic Mama said...

I didnt watch it. I roughly remembered the story line coz there were too many sub-plots meleret sampai at 1 point, mcm boring nak continue watching but tgk jugaklah! Tak kan nak citekan kat sini, spoiler pulak!

moralle said...

mama, ok ok jangan citer, biar i yg citer k, hehehe :)

Kasawari said...

wah aqil sangat cute naik motoGP.. jangan merempit dah ler ek..

ermm ben10 ek.. anak2 kasawari tak terben10 plak... he he.. tapi anak lin dan intan sungguh kebentenannya.. he he

moralle said...

kasawari, suka sangat bro, giler bangettt, kenek penangan bila nek rempet nanti, wakakaka...

oh yr son tak soka lah ni, hmmmm bagus bagus, budak sekarang, semua nak kebentenan tau..........