Saturday, October 25, 2008

...UPDATES OVER THE WKEND....

Not doing anything today, bermalasan di rumah, kepala ni kalau lah gelas agaknyer dah pecah rabak............berderai..........pecah kaca pecah gelas, pecah kepala hidup berserabai, ha tu dia pantun yg tak der kene mengena ngan my update malam ni.

Everyone all dah sleep, dah ker dreamland, tapi me still cant sleep, so dari I baring kat katil pusing-pusing, lebih baik sit depan PC ni, blog-hop and update mana yg patut.

Today I was so very malas, lucky the kiddos nak makan yg easy-easy, so I cooked nasi lemak today.........simple nasi lemak, no chicken, no fish, only sambal ikan bilis, kacang, telur and timun.........i super duper lazy tapi still nice jugak....selera jugak budak-budak makan my nasi lemak, hubby balik work pun terus ngapppppppp nasi lemak.

Memang we all tak plan nak kemana, so sit at home watching TV, dok berbual pasal kak Yana trip to Cambodia and her camping, thats all , sampai lah time to ngorokkkkk.......the kiddos at 9.30 dah pengsan, Aqil biaserlah, kalau tak der orang masuk bilik with him, dia tetap ligat lagi.....so at last me n hubby masuk he pun masuk. Kesudahannyer, both of them dah lenyak, I masih terkial-kial nak close my eyes.

Actually kalau our plan is not cancel we all dah ade kat Melaka tonight, going there with hubby working colleague, 5 family altogether. Will only b back on Monday, but last minute one of the guy tak jadi, and this guy pun kebetulan the owner of the bungalow kat Malaka yg we all nak stay, so owner tak jadi pegi kite pun cancel lah. Lucky I belum do the packing if not buat penat jer. So my leave that I dah applied for next Tuesday, I relaks-relaks jer lah at home with the kids yg dah school holiday.

I received phone call from hubby nyer auntie this morning, jemput we all kenduri doa selamat on sunday, so tomorrow after hubby balik kerja kita pergi makan free kat his auntie place than c lah after that, macam nak masuk JB to my sis house, may b sleep over than balik on Monday or may b not, just jalan-jalan somewhere.

Monday, Deepavali, no plans yet, but hubby dah plan nak bring Aqil to Time Zone, biaselah, main games, he promised Aqil since bulan puasa, budak kecik tu dah asyik tuntut bila ayah nak bawak dia pergi Time Zone........

Well thats all the not so interesting wkends and holiday plans, but watever it is, I need a break, need the rest, to be back like normal..........I really need this, to be with my love ones........lots of things had happened.......in fact, bukan I sorang need this break, hubby, kak Yana, all of us need it badly, thou hubby still need to work, we can arrange for sumting, sumting that will make my family happy.


6 comments:

Erinsza said...

mesti seronok kids u sis, sbb cuti deepavali boleh tuntut janji, jalan2 kan.

moralle said...

erinsza, time cuti umum gini lah baru hubby betul2 cuti, if not wkends pun he work :)

PerantauSepi1306 said...

the nasi lemak simple but looks yummms la sis... isk,nak sket bleh...

moralle said...

perantausepi, bleh bleh, mai sini I bikinkan :)

rasp said...

aduh..yummylicious lah nasik lemak tu..lamanya tak jamah nasi lemak..terkecur plak i tengok..

moralle said...

rasp, simple jer yang the nasi lemak, ni kes malas ....