Monday, October 13, 2008

..ITS MONDAY ): ...

Hi uols, lazy and bz Monday ????? I'm all alone in the office today, my fren Matilda on MC today and tomorrow, the rest are all out with individual activities with customers.

Its raining heavily here, I'm taking short break to update my wkend activites.....

FRIDAY NIGHT :

Me and hubby had planned to visit my fren yg dah gave birth, since 1st week of puasa she gave birth I have not visited her, rasa guilty bangetttt. And also to visit my another fren. My two gals pulak, jalan beraya since Friday afternoon sampailah ke petang, we all waited for them to come back, tak jugak balik-balik. They promised me to come back before 6pm so that I can bring them lah sekali to my frens place.

At last they reached home around 7pm with their frens, hmmm geram jugak, we all dah nak siap-siap, than sibuk pulak bawak kawan beraya kat rumah. Thou I'm angry jugak, but I control lah, sediakan drinks and kuih-kuih, while the frens makan-makan I called both of them to the room, hmmmm ape lagi, I membebel non stop lah with my two girls.

I thought dah habis their jalan-jalan, eh eh eh, ade lagi 2 houses, betul-betul kasi my anger naik lagi kan, since the frens dah beraya kat rumah, so I let them go lah jugak but told them that I will fetch them at 8.30 from the last house yg they are going.

After fetching them at 8.30, I reached my frens house almost 9.15pm. Berbual kejap, makan-makan, hugs hugs her baby yg comel than we proceed to the other fren place. Reached her place around 10.15, chit chat a while than balik caused Sat morning we all nak bertolak beraya di JB.


SAT IN JB :

We all bertolak pagi, 10am, alhamdulillah, not so bad the jam, quite smooth the morning journey to JB.

1st stop, blogger noris house, nor n me had been frens for almost 3 years, this is the 2nd yr I beraya at her place. Reached her house at 11.45am, chit-chat, makan-makan, she cooked for us mee bandung muar, hmmmm delicious, I dapat free bawak balik rencah mee lagi, thanks nor, nanti senang-senang I nak try pulak :)

Sambil makan-makan I ask nor what time kite nak bertolak to go the other house, than she told me the other blogger ni nanti will come to her place and baru lah we all bertolak.

Saper kah ituuuuu.......nasazfrog, adik ku yg cun melecun ni walaupun dah sarat mengandung tetap vogue tau with her perfect complextions.....she came with her cute mute wanie...hubby nasaz ade urusan di Senai so tak dapat nak kenalkan with our hubbies, perhaps next time kan nasaz.....

We left nor place around 2.30 than proceed to nasaz house.....

Lepak at nasaz house kejap jer caused me n nor nak ke kulai...nasaz ni walaupun lagi sarat mengandung , she also bz jugak doing preparation for her new istana, jangan lupa calling-calling kalau buat open house kat rumah baru k nasaz :)

Left nasaz house at 3.30pm. I'm going to kasawari house, this guy is jb blogger, famous amos jugak di kawasan JB ni, I asked nor n her hubby to tagged along supaya leh lah kenal-kenal, and also my hubby tak tau sangat jalan ke kulai, so keneklah nor n hubby temankan we all, nasaz pun intend to joint us but hubby dia tak der than her MIL pun nak visit her.

On the way to Kulai, its was raining very heavily, we are stucked in the jam here n there, at last reached kasawari house at 4.30pm.

1st time meeting kasawari and his family, aduhhhh brother ni very peramah, so its easy for my hubby and nor hubby to click with him. His wife pun peramah jugak, macam dah lama kenal tau we all ni semua, best lah rasanye dapat kawan-kawan yg peramah in this blogging world.....terharu dan tersangat happy..........kedatangan kami di sambut dengan penuh keramahan dari tuan rumah...........thanks kasawari for the hospitality, n yr wife nasi ayam very power lah, Linda bleh kasi resepi tak????? hehehe............

We met shai, blogger dari KL, he came to kasawari house to beraya and mengiratkan silaturrahim jugak, so we all pun kenal-kenal lah with Mr shai ni...........very peramah jugak, suka layan the kids :)

We all bertolak dari sangkar kasawari at 5.30pm, nor ade acara yg harus di settlekan, me pulak going to visit my anak sedara di kawasan pulai jugak, but its kangkar pulai.

Reached my nephew house at 6.30pm, makan-makan lagi sambil layan my cucu-cucu. Lama tak jumpa they all. Lepas maghrib we bertolak to my sis house ... she knows I'll be in JB nak visit her kids, so sibuk suruh singgah her place.

Reached my sis house dah pukul 8.30pm. Chot-chet ngan my sis, than bertolak ke rumah my niece kat Bukit Cagar. My sis temankan sekali.

Berborak n makan lagi at my niece house, yg ni belum ade cahayamata lagi, masih menunggu. We left her place at 10.45 than went back to Singapore. From Bukit Cagar we all dah dekat sangat with custom, from my niece place pun we all can see if its jam or not. Line clear both custom, ape lagi berdesut balik, reached home at 11.45pm.

SUNDAY AT HOME :

Yesterday, I'm at home melayan tetamu, few frens and relatives are coming to beraya, ade yg called on Friday nak datang on Saturday, but I told semua to come on Sunday. Simple menu yesterday, I cuma fried mee laksa goreng, easy and simple. I prepared all the ingredients and fried the rencah-rencah dulu.

So when ade tetamu I cuma tinggal masukkan the mee jer, sonang kan camtu. Tak terkurang dan tak membazir :)

Very tiring, since 12pm sampai ke malam melayan tetamu, last visit is from my fren at 10pm. I closed door at 11pm, hahaha.............dah closed shop, tak larat, anyway nobody else call to come.

Clean-up here and there than went to sleep at 12pm. I baru realized yesterday tak snap even 1 photo, hmmm apelah, even hubby pun tak ingat ):

Lengthy story mory of my wkend activities, very satisfied and very the tired.........Today back to work like zombie, lots of works to settle and feeling bored alone in the office ):







23 comments:

rasp said...

oooohhhh bestnya dpt jumpa kawan bloggers beraya!!!

posa sebulan turun 2-3 kg, raya sebulan naik 5-6 kg kihkihkih tat's me lah...

tapi sronoks kan sis setahun sekali camni..go as tetamu and oso menyambut tetamu...

moralle said...

rasp, best memang best, lagi best kalau bleh turun KL meet bloggers kat KL, beraya kat sana, hehehe...

I pun rasa macam dah naik tau, 6-7 kot :)

seronok tapi penat, but its okay lah kan, setahun sekali nyer event..

atty's said...

sonok moralle beraya..dpt kenal2..bloggers lain

ladyell said...

bestnye raya sana-sini jumpa bloggers...bila sis nk sampai sini jumpa ell plak.

fuh...weekend yg penat kan sis....

Shopaholic Mama said...

what a tiring Saturday for you, but sounded fun too!

Teringin nak jumpa Nasaz & Wani but bila ingatkan jam kat causeway tu, mcm malas. Lagipun, we all really suck at directions, sure sesat punya!

moralle said...

atty's, seronok memang lah seronok,n the penat pun leh tahan gak :)


ladyell, insyaallah kite jumpa satu hari nanti :) memang lah ponat giler sis, terasa lagi penatnyer until today....


mama, ni time rajin, lagipun katanyer rayaaaaa....u bleh lah ajak i kalau nak jumpa nasaz, nanti moralle tunjukkan jalan, dah expert tau pegi sana :)

Ted said...

bestnye..kalau tak mesti dah singgah raya umah i kan? nxt wk klu turun jb lagi let me know ya :)

sHwEeT ByAtcH said...

beshnyer sis... still dpt raya lagi.. me now kna raya ngan ssgnmnt je...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

skg mmg musim ujan jerkk...x kire waktu..

kak...sakan g open house ekk...ble nk dtg KL??

moralle said...

ted, tu lah, if not memang nak singgah jugak, tapi ape nak buat yang, u pun ade hal kan, insyaallah nanti i calling-calling k :)

dila, masih musim raya kan, sebulan tau raya :)


n, sini pun sama, sekejap hujan sekejap tak, insyaallah going down to KL in Dec :) tapi bukan musim raya ni, hehehe...

Ceera said...

wow kak.. beraya sakan sungguh ehhhhhhhh.. best nye, saya dah tak raya dah.. tunggu orang ajak open house jer nie.. =P

rillys said...

nak gi beraya kat spore lah..nak jmpa u bleh sis?

moralle said...

ceera, raya kan sebulan, dah stop ker :).......meh lah sini akak jemput open house kat umah akak..


rillys, ape salahnyer, mai lah datang singapore :)

nasazfrog... said...

KAKAK KU CYG... WAH SERONOK KAN KITE JUMPE ARITU... INSYAALAH KITE JUMPA LAGI... AKAK LA YANG PENAT SEHARI SUNTUK BERJALAN SAKAN,,,, :)

ahad aritu kasawari ader kol nak dtg tapi sy tdo,,, sian dorang.. :)

moralle said...

nasaz, seronok sangat2 tau :) penat jangan lah cakap, sampai overslept on Sunday, padahal nak kenek gi pasar nak masak untuk tetamu, lucky pasar bukak lagi...

oh yer ker, tak der rezki nak jumpa lah tu, next time jer :)

PerantauSepi1306 said...

sgt jalan-jalan raya sis nie... xper naik berkilo2 kan janji kenyang dan happy ziarah menziarahi tu ;D

moralle said...

perantausepi, best lah sis dapat jumpa kenalan2 yg baru, nanti ker KL nak jumpa kenalan2 dia sana pulak,like u 2, btw r u in KL...

eedany said...

wah meriahnya uols...

baby tu cute, akak pun cute!

hehehe...dek wani, dek wani.

:)

moralle said...

eedany, hehehe cute mute ker, dah tembam ni ):

shai said...

salam dari KL
kalau turun KL 25 Oktober ini singgah lah umh ada open house + msjbox open house di Ukay Perdana.

Salam perkenalan dari saya yg pemalu

moralle said...

shai, aduh bro, rasa tak kot, tapi thanks for inviting k :)

But Dec we all nak turun KL, bleh lah u be our tour guide kat menara KL :)

Lily Satrina ® said...

✽ amboi, sis moralle..oanjang nya entry kali ni..mcm baca buku cerita lah..ada photos, siap dgn chronology nya lagi..

✽ bagus sangatlah bulan syawal ni, kita saling ziarah menziarahi antara satu sama lain, kukuhkan ukhwah sesama insan..bukankah itu yg di tuntut dlm agama kita? so beautiful..aktif juga lah bloggers ni semua, dah jd satu community..

✽ Go pamper urself..manicure ke, pedi ke..spa ke..no rest is worth anything except the rest that is earned...ur very good wife and mum too..a lot of things i can learn frm u..juggling with the tasks doesnt look as easy as abc to me..ur a COOL mum!

✽ have a long-good rest during this weekend..smoochh x

❀ love is sent frm Tya and Lily si labu-labi ❀ฺ

moralle said...

Hi tya, not easy kan dearie to become a perfect mom, wife, auntie n fren :)........berkorban aper sahaja.........