Tuesday, October 7, 2008

..HV A BREAK, BUT NO KIT KAT...

KRINGGGGGGGGGGGGGG....Oh oh its lunch time / recess time, hehehe...

Need a break caused my brain dan nak breakdown jugak ni........seriously my mind is not 100% at work, masih lazy mazy lagi.

Not going to hv lunch, had heavy breakfast kan this morning, so now update blog and blog hop kejap :)

I snap few photos of my house yg jugak beraya sikit2, tak tukar ape pun, changed curtain yg dah sedia ade that I had bought few yrs back from Istanbul, tapi masih tantekkk, everytime after 1 mth raya I will send to laundry and keep, entertainment area curtain from ikea..........two new carpets, hall cheap2 carpet from ikea, entertainment area buluh carpet I bought before puasa kat JB, hmmm Jackel (betul ker the spelling ni, hentam jer lah). The rest semuanyer used back from last yr Raya.....if every yr nak changed yg baru, membazir lah.

My Raya cookies, balang kuih ni I bought 2 days before Raya from Angsana at JB, old fashioned kan, but last time its not airtight, now its good, airtight, kedap udara uols........

Why lots of red my house ni, actually RED is my favourite colour but I never really show my true colour.........

Thou I'm a RED person but I can be versatile to, mix of green and blue, this was proven when I went for HR course, and during the course we hv a session about who and what we are........I really shows my true colour during the assessments, but as I mentioned again, I'm versatile to :)





12 comments:

Ceera said...

nampak selesa je umah akak.. =P

moralle said...

ceera, akak suka simple, tak soka banyak perhiasan, ni lah namanyer orang rajin :)

rasp said...

wow.. ur house so cosy gitu.. simple, sweet & nice! bila lah nak merasa live ni virtual je kan *ihiks*

moralle said...

rasp, kalau u nak tau itulah I, soka simple jerrrr, tak soka penuh sarat ngan perhiasan, 1st reason susah nak mengemas, nanti simpan abuk jer, so simple lagi better an easier :)

Kasawari said...

aisey.. bila la nak meraya kat rumah moralle.. kena tunggu raya tahun depan ler... he he

wah.. suka kaler merah eh.. cayalah.. mesti Red Devils gak ni.. glory2 MU kot. he he..

Kasawari suka merah gak.. tapi bila Linda turns to red.. tu yg tak suka tu.. wa ka ka..

moralle said...

kasawari, tahun depan together2 ngan family yer :)

Red my favourite, very sensitive but hyper active, wakakaka....

Linda turns red....u turn amber lah pulak, hehehe

Shopaholic Mama said...

Actually me too suka RED but I am also open to other colours.

I pun ade snap gambar rumah during Raya but not in the mood yet to post them:(

Mulan said...

bekas kuih to reminds me of zaman kecik2 dulu...:-(

hi, salam perkenalan..

PerantauSepi1306 said...

yeah jimat cermat amalan mulia kan sis... neway besh nye tengok kuey raya tu.. rasa cam nak g beraya plak umah sis ;D

~Eila @ Along~ said...

wah sis..tantek umah...ijua tu menarik..langsir pun cun woo...suke2...nak dtg beraya buleh??hehe

moralle said...

mama, RED melambangkan kegarangan :) copat2 lah post yr hse pics mesti glamour.....


mulan, salam perkenalan to u 2, memang pesen lama kan, tapi now versi baru :)


perantausepi, betul tu sis, amalan yg harus ade pada setiap orang, yok mai sini beraya....


eila, yok lah datang umah, tak raya pun bleh datang :)

zie said...

Kak Moralle,

What a coincidence. I pung suka RED. In fact my whole house pung RED. Dari curtain, ker sofa ker alas meja semua merah.

Hahhaah....

Yes..RED means berani and tegas...