Thursday, October 16, 2008

...FRIED LAKSA...

K K some of u might hv read my entry abt my laksa goreng during Ramadhan, but so sowie yer, I dont hv story mory to tell, so because yesterday night my dinner was Laksa Goreng, I thought since there is nothing to story mory, why not post some pics of my laksa goreng :)

This is so called balanced from the wkends, ingredients all are ready, just had to re-heat the ingredients back in the wok than add in the mee laksa and vegetables, and its ready to be ngappppppp...............

walaaaaaaaaaaa....its ready

My kids n hubby will never be jelak with laksa goreng compared to mee goreng which I pun jarang-jarang used.

And today instead of the big MMMM its the big BZZZZZZZ day for me, only now hv the chance to post, oh fyi, as usual if my boss is around, I hv to curi-curi to post this :)

Cheerssssssss and hv a wonderful evening to uols semua........muachhhssssssss.......




17 comments:

Shopaholic Mama said...

yum, look sooo sedap!

Blushwax said...

ooooooooooooo...looks so nice! Very very tempting.

Blushwax said...

Oh yeah....share recipe lah sis. Ehem ehem....boleh I try. Maklumlah..no more counting on mother in law to cook cos will be staying on our own soon. :(

Erinsza said...

moralle I nak resipi leh tak, terliur I tgk laksa goreng u. SEKSI u, buat I geram tau.THANKS moralle

Ted said...

sis pakai mee laksa or mee spageti tu?

moralle said...

mama, sodap yang, tak di nafikan :)


raf, oooo sumone kenek cook lah tak lama lagi, no problem nanti give k, lagipun easy jer :)


erinsza, bleh no problem, sama jer macam goreng mee biase :)


ted, mee laksa lah laling, mee spageti kalau nak goreng kenek pakai daging cincang baru sedap, but my kids tak suka lah pulak.

ladyell said...

wah...leh try nih.guna mee laksa ekk.slalu tu guna mee kuning je....tp hsbn ell slalu sakit perut...mb pewarna or w/ever bhn yg di ltk utk buat mee kuning tuh.n itu jgk...yg die suke ,sakit pn sakit la....

moralle said...

ladyell, rencah semua sama macam nak goreng mee dearie, tapi u pakai mee laksa, free of colesterol n w/ever pengawet dari mee kuning :) I'm sure yr hubby suka, nanti tak lagi sakit peyut...tapi u lebihkan fishball or fishcake + udang, baru power..

Eina said...

mee laksa ni yg basah/jernih ke cam cina slalu guna or yg biasa tu??

moralle said...

eina, mee yg slalu kite makan laksa tu, yg jernih dan licin....akak pun tak tau ade berapa jenis, satu jer kot :)

Eina said...

i see nak cuba la..ada lg satu yg tepung beras la..

zie said...

Nampak amat la yummyyyyyyyyyynyerrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!

Laksa atau kami disini panggil mee hoon goreng. Samaker?

moralle said...

eina, oh yer kak, akak tak tau pun, tapi yg i pakai yg biaser jer, u try, sodap, tak muak :)

moralle said...

zie, tak sama lah yang, mee hoon very kurus2 kan, ni gomok2....mee laksa namanyer :)

PerantauSepi1306 said...

owhhhhh sgt syiokk ni.. u gimme idea for my makan-makan this wiken... hmmm kalo dekt leh sis singgah kan.. :D

rasp said...

uish sis...sedapppppppnyaa.. nak skit!

moralle said...

perantausepi, bagus lah sis so yr tetamu tak kekenyangan sangat, less cholesterol, if dekat memang i terjah yr hse, tapi kite nun jauh di sini u di sana ):


rasp, bleh no problem, confirm kan saja wen u r coming down :)