Friday, October 10, 2008

..MY NEW FAMILY...

Hi uols, its Friday, happy tak terkira lah kan, tomorrow dah wkend :)

For sure masih ramai lagi yg akan beraya this wkend, like me..........I will be in JB tomorrow to raya-raya, insyaALLAH, had planned to visit few peoples in JB. Uols nantikan my update next week k :)

And also, di bulan Syawal yg mulia ini, I nak kenalkan uols semua to my new family, I'm now a godmother, I'm soooooooo happy.......

Let me story mory sikit about me being a godmother k.

Her name, Aisya Qistina, she was born 7th of Aug 2008, daughter to blogger zie & hubby hakimi. I've know zie through blogging, she has been one of my commenter and I've been her commenter to. We have not met, but ALLAH telah menemukan kami di alam cyber bukan setakat sebagai bloggers tapi lebih dari itu.

Permintaan I untuk menjadi godmother sebelum Aisya di lahirkan was accepted dengan hati yg terbuka from zie. I was so happy at that moment, I've never had a goddaughter before, inilah goddaughter I yg pertama, and me rasa bersyukur dengan kurniaan ALLAH yg tak terhingga ini, silaturrahim yg terjalin antara me and zie , being a godmother to her daughter.

Since than, we hv been communicating through emails, zie will update and sent me photos of Aisya every now and than. InsyaALLAH, zie n family are planning to visit me next yr. I terharu sekali when she told me she wants Aisya to meet me, sekali we all leh kenal2 in real world.

This morning I received new photos of Aisya from zie, so I mintak izin to blog about this from Zie and also to publish photos of Aisya.

Ni lah Aisha Qistina my goddaughter, cute ain't she :)


TO ALL, HV A GREAT WKEND :)

16 comments:

rasp said...

sis wah tomei betul ur god doter nie... kalo ada dekat mau u gi jengah slalu kan...

moralle said...

rasp, ah ah sis, if I'm near to her, hari2 I vist, nanti jealous pulak mummy dia :)

zie said...

I tak jeles kak Moralle, kalau dekat..siap nak jaga sekali-sekala pung I tak kisah...heheheeh

moralle said...

zie, yer ker, hmmm mai sini akak jaga Aisya full time, so zie kenek ulang alik penang to sin :)

~Eila @ Along~ said...

isk..isk..geramnye tgk ur doter ni sis...kalo jumpa nanti..jgn lupa peluk cium kasi lekat..hehe

moralle said...

eila, cute kan dia, memang rasa tak sabar nak jumpa Aisya, tapi kenek lah tunggu tahun depan ): unless hubby nak gi holiday ker penang leh jumpa dia....

Ceera said...

beraya sakan eh akak..

saya minggu nie tak tahu nak beraya ke idak..

atty's said...

very comey..& chubby..geram

PerantauSepi1306 said...

chumelnye... mesti bestkan nanti dapat jumpa for real... yeah alam cyber, use it positively it shall gives u back millions of happiness kan ;D

rillys said...

eee..nak baby jugak!..hak hakk

Shopaholic Mama said...

kak, ramai nak you jadi our godsister, boleh tak?

Mommy Lily said...

alalala comeynye aisya nie... ada iras2 muka moralle laa..

moralle said...

ceera, yup yup laling, next wk dah tak jalan dah, hehehe...


atty's, chubby kan dier :)


perantausepi, me cant wait to c n hugs her, n lah yg di namakan silaturrahim di internet, macam kiter2 ni semua kan :)


rillys, bleh lah u lagi satu, nanti promote i jadi godmother k, hehehe...


mama, bagus jugak yr idea, saper lah yg sudi nak jadikan I godsister, hahaha...

mommy, betul ker, hmmm tak kot...

Nem0 o0h Nem0 said...

comelnyerrr bby tu,akk x nk tmbh lg ker?=p

Lily Satrina ® said...

awhhh...sweetness..that is how i define love..baby girl!!
the nicest thing that happen to people..

congratulations to Godmother Moralle, ke fairy Godmother?
hihihihihi

♥ tya and Lily

moralle said...

nemo, my production dah tutup lah, heheheh...


tya, thanks dear, nak jadi fairy godmother bleh kan,hehehe..