Saturday, November 29, 2008

...DOUBLE ENTRY...

Tiring day for me today, while the rest are sleeping, baru ni I rasa ade time nak update.

Today hubby off day, we had planned to go down to Sembawang Park to rendamkan Aqil early this morning, but instead we went there around 11.30am caused me n hubby pergi melawat hubby cousin MIL pass away.

After melawat, I called my fren and my Sis to get ready and fetched them at 11am.

Reached sembawang park kebetulan air baru jer surut and cuaca pun windy. Abi and Umi layankan the 2 boys berendam, while me, hubby and my fren yg never bring any extra baju just watched them swim.

Nasib baik ader Abi, memang lah my BIL ni orang yg rajin melayan budak-budak and lagipun, Aqil tu dah macam his own son. Umi pun cari kesempatan berendam jugak .

We left Sembawang park around 12.45pm, clean the kiddos and went to hv lunch at one of the coffeeshop at Sembawang.

Reached home macam so tired, me n Aqil slept from 3pm till 6pm, hubby went out to jemputan khatan his fren son pun I tak sadar.

Woke-up, relaks-relaks a while, than me n the girls started to clean their old school books, cleaned the shoe racks yg berlambak with shoes yg tak pakai. Since I tak cook today, hubby went out to buy dinner for us.

Finished with all the cleaning dah almost 10pm, semua dah lepak, cuma me jer yg masih segar bugar caused dah sleep siang tadi :)

********************************************************
MJSBOX blogger : short n sweet moments

At last, di pertemukan jugak me n lin, JB blogger yg I dah kenal quite sometimes.

Photo taken by Aqil

I received her called on Friday evening, I baru nak leave office when she called to say that she is coming down to Singapore.

Dah few times we planned to meet, but tak kesampaian, alhamdulillah yesterday we met, she supposed to come down to my place jer, but last minute she has to attend to something urgent.

Than I told her to wait for me kat Woodlands garden, 1st time meeting her, sweet lady, peramah and mesra sangat, macam dah lama we all berkenalan, padahal this is our first time to meet. Lin ni one of the famous MSJbox blogger yg very the famous, disayangi kawan-kawan, now I know why sis, u r such a great person, sebab tu ramai peminat :)

We all pun tak lama, sebab she pun kelam kabut nak balik JB, chit-chat a while and we left around 7.40pm.

Insyaallah next time we meet, kite sembang lama-lama sikit k Lin :)

13 comments:

Otak Belacan said...

My brothers dulu pon bawak berendam kat sembawang park! Hehehehe. Banyak ong tempat tu agaknya. LOL.

Power lah Aqil, dah boleh pakai seluar seh! Hehehe.

Jumpe Kak Lin kat Woodlands Garden? Takda ternampak apape luar biasa kah kat situ? Hehehehe. :p

Happy Sunday Mama Moralle!

moralle said...

Nadh, sembawang the nearest from our place kan sis, now tak pakai kain pelekat lagi, he dont want it anyway....jumpa sis lin kat entrance jer, tak masuk garden pun...ader ape sis kat situ :)

atty's said...

hai sis..sonoknya..mandi manda..

anak2 atty semua..nak masuk 14,13,5 thn

SiS-lin said...

mar..sis pun rase bertuah gak dpt kenal blogger internasional mcm mar..so nice to meet you mar...nnti free kita sembang lama2 k...

moralle said...

attys, I dont really like mandi laut, takut sun burn, hehe, tapi kerana nak rendamkan Aqil terpaksa bring him to the beach...ooo yr kids abt same age as mine :)


sis-lin, me to sis, its my pleasure jugak to meet u :)

ladyell said...

sis,sbb apa ekk kene rendam kn si aqil tuh.penting ke utk yg baru lps bersunat..?

rasp said...

sis, my soklan same like ladyell..kena beremdam ke lepas bersunat..i don't quite remember samada i did tat to my son tak..so loooooong ago *ihiks* ~ age is catching up with my memory lah nie :D

mmg besh kan sis bila dpt bertemu real life dgn kawan alam maya :D

sHwEeT ByAtcH said...

muka both of u ade iras2 la.. skali tgk mcm sisters plak

Shopaholic Mama said...

I baru tau Sembawang got beach. I think Aqil rendam air laut so that the wound cepat baik kan?

And apelah yg ade kat Woodlands Garden tu? Kalau couple2 make out, then oklah. But kalau ade hantu...

moralle said...

ell, its good to rendamkan dekat air masin so the wound heels faster, kalau kat rumah rendam ngan air garam hari2....tapi kalau kat laut air masin nyer lebih masin dari kat umah....dapat rendam 1 kali jer dah memadai sis...pas tu u tengok, semua kembang, the next day semua kering....memang kat sini doctor sendiri advice to rendamkan kat air masin, especially those yg pakai laser n bandage, ader yg susah nak bukak bandage kan, so rendam jer lekas terbukak, petua jugak ni sis :)


rasp, answers above yer laling, in-case kalau u nak lagi satu boy, heheheh....lain betul berkenalan kawan di alam cyber ni lah sis, feeling nyer different kan :)


dila, yer ker sis, tapi she more putih melepak :)


sm, Sembawanga ader 1 park yg famous lah sis, famous for BBQ n mandi manda jugak.....dulu tak famous sangat cause banyak kapal n the water quite dirty, nowaday dah alrite dah, cam kat East coast gak..for us yg kat North side ni nak BBQ kat Sembawang nearer lah....I pun tak tau lah, may be ader hantu kot kat Wdlnds parks tu, Nadhhhhhhh is it????

~Eila @ Along~ said...

sis.. loving couple la uolls ni..suke tgk pic tangkap berdua ngan hubby tuu...romantik..hiks..

atty's said...

moralle.u same like me..dun like mandi laut..takut sunburn gak...

moralle said...

eila, we hv been married for 19 yrs dear, alhamdulillah still loving, mudah-mudahan hingga ke akhir haya, insyaallah :)


attys, hehe, ader geng lah ni, walaupun moralle ni asal dok kampung, tapi tak suka laut, suka mandi kat pool jer....perasan kan...