Saturday, November 8, 2008

...KIDNAP...

Ouhhhhhh, so tired, woke-up at 11am, terover sleep, than kemas sikit-sikit terus masuk kitchen masak. I cooked tumis air with soon, goreng ikan benggol and sambal tumis ikan bilis........hmmm yummylicious...

Sunyi sepi rumah ni, Kak Yana camping, hubby work, Arin dengan hal dia sendiri, Aqil pulak had been kidnapped by my sis (Umi) and BIL. Umi called this morning, nak bawak Aqil gi jemputan kahwin, excited lah budak kecik tu nak ikut. Baru jer sis fetched him.

If Kak Yana ade, bising jugak, ape tak nyer, mesti ade suara gaduh-gaduh adik beradik. Sumtimes memekak jugak bila dengar they all bertekak, tapi riuh, not like today, sepi. Arin if kakak nyer tak der pun macam orang tak tau nak buat aper.

Dont know how it will be next week for us without Kak Yana for 1 week. Yg kesian adik-adiknyer lah, satu hari tak nampak Kak Yana, Aqil dah sibuk tanye bila kakak nak balik ):

Today we all tak ke mana, probably just stay at home watch TV and also thought nak goreng roti prata instant or maybe just buy jer later petang-petang nanti. Boleh eat ngan my sambal tumis ikan bilis, sure beshhhhh giler, hmmm .

K lah uols, its nearly 4pm ,nak watch Hindustan pulak.............Happy Saturday to all :)




8 comments:

rasp said...

aduhai..tersuspen jap baca tajuk tu *ihiks* sumtimes i enjoy the waktu 'sepi' nie sis..time for myself! which i seldom get nowadays...

enjoy as much as u can!!!

moralle said...

rasp, betul jugak sis, aman dan damai, tapi terasa rindu nak dengar suara budak budak ): but still enjoy it while I can, hehehe :)

Otak Belacan said...

Ni mesti tengok cerita Krazzy 4 kat vasantham central. Kekekeke. :p

moralle said...

nad, hahaha, betui tu, actually dah tengok kat CD, tapi cite ni beshhh lah sis, funny + well cause ade heroin yg mama moralle soka :), Juhi Chowla hentam jer lah spelling nyer ...

My name is Mrs Taj said...

tak prnh dgr ikan benggol..hurmmmm tp sambal tumis ikan bilis is my favourite!!!

moralle said...

mrs taj, hmmm tak tau pulak kat sana orang panggil ikan aper ek, but macam ikan selar kecil, cuma kurus2 sikit n panjang sikit :)

ladyell said...

ayooo...title nih sgt mengejut kn tau...biasalh kn mak sedara nk pinjam ank sedar...budak2 suke aje...

moralle said...

ell, oopsssssss sowieeeeeeee, tak tau nak taruk title aper, hehehe, tu lah dia bila dah kenek kidnap rasa sunyi pulak, hehe...