Sunday, November 9, 2008

...KU TERKEJUT...

While watching TV yesterday someone bell at the door......"eh u r back kak"

My daughter Kak Yana back from his ATC camp, she supposed to come back on Sunday afternoon, but those who are going to Cambodia on Monday was allowed to go home on Saturday, so Sunday they can rest n spend time with family.

Yesterday afternoon after hubby came back from work, we went out to 888 NTUC, I kan teringin nak eat roti prata with my sambal tumis, but ended we bought ready made roti prata, hubby bought 8 pcs than at NTUC supermarket I bought fishes, prawns and vegetables. This wkend I lazy nak go to wet market, nampak ikan-ikan at supermarket still fresh, so I bought it.

Didnt know hubby snap picture of me lagi bayar at the counter, he says "nanti ibu can post kat blog ibu"......hi perli nampak ):

Reached home, I layan my roti prata with sambal ikan bilis.....terangkat power makan roti prata with sambal bilis ni + nescafe, marveles......

Rezki kak Yana, balik rumah kelaparan, she pun layan roti prata dulu before makan nasi....





18 comments:

ladyell said...

boleh lh kak yana rehat2 sblm berangkat ke cambodia..

ell pn suka mkn prat ngan sambal tumis..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhuh..hubby tlg jd photographerr ekk kak..

Mommy Lily said...

nampak sangat sedap la malam2 begini lapar lak. nk cari ape nk makan skrg ni. hihi

good luck to kak yana & take care

IdaShah said...

sodap nih... sy kan bole makan 2-3 keping tau hehee kuat makan

SiS-lin said...

wah sedapnye nye..roti cecah smbal bilis..ermmm bila nk mkn uma mar ye...

Ceera said...

makan panas2 plak tu, memang terangkat la..

Blushwax said...

Nak sikit! prata n sambal ikan bilis is my favoutire combo! Drools.........

~Eila @ Along~ said...

sis..look yummy..nak sikit.....

rillys said...

wahh skrg ni para suami dh semakin memahami tugas para ibu yg menjadi blogger ;)

moralle said...

ell, bukan rehat jer, balik, mandi n makan terus tidur sampai sunday morning :)


n, ah ah heran pulak, slalu susah nak suruh...


mommy, hmmm gi warung cari makan jer lah yang, hehehe...


idah, aduh memang syok kan kalau sambal nyer pun syokk :)


sis-lin, anytime sis, u kan slalu masuk sini :)

ceera, uhhhh, mak mentua jalan sebelah pun bleh blahhhh lah kan, hehehe...


raf, yok silalah ke sini sis :0


eila, roti biase jer yang, tapi kenek ngan sambal dah jadi special, hehe :)


rillys, permulaan tak berkesan sangat, now baru dia tau kite ni blogger tegar kan, hehehe :)

rasp said...

ya Allah sis... nape lah nampak very the yummylicious tat roti prata ek... nak nak u yg buat kan, nak skit...

moralle said...

rasp, alah yang, roti prata biase kot, ni belik kat kedai mamak lah dear, kalau i bikin, roti nyer jadi roti lain pulak kot :)

My name is Mrs Taj said...

lg best sambal ikan bilis plus petai...waaahhh lg power...akak buat pastu akak pos kat sini leh? huhuhu

moralle said...

mrs taj, bleh ah no problem, bekukan dulu yer, hehehe....

Erinsza said...

hi sis balik dari shopping ters mkn roti canai, memang bestkan,

sambil2 rehat sambil ngap. lps tu baru buat koje.

bestnyeer

moralle said...

erinsza, yup betul tu sis :)

PerantauSepi1306 said...

sempat hubby usik2 sis gittew :D

moralle said...

perantausepi, usik nak kenek ketil dia tu :)