Saturday, November 15, 2008

...LUNCH NASI AYAM PENYET...

Hubby drove us to Jurong West to eat lunch, Nasi Ayam Penyet at KEDAI MAKAN SYIOK..

Wowwwwww, memang power betul ah, memang shokkkkkkkk habis......I think so far ni yang the 2nd time I ate Nasi Ayam Penyet yg power here in Singapore. The sambal so yummylicious.


After makan nasi ayam Arin ternampak pulak makcik jual putu piring, so belik lah jugak $2, kat situ jugak kite bedal sebab masih panas-panas.

Than we went to Jurong Point to jalan-jalan, nothing much to c we all go to Lot 1 at CCK pulak. Pusing-pusing dah boring we all pun balik ah, didnt buy anything, cuci mata jer.

Reached car park my fren sms ajak we all keluar relaks-relaks kat beach nanti malam.....macam malas cause hubby besok kerja, so we all plan to go to Pierce Reservoir jer after Maghrib, dekat sikit with my place.

Now nak beres kan aper yg patut dulu, dah janji with my fren nak jumpa kat void deck at 7.30pm.



15 comments:

Shopaholic Mama said...

looks good, most important is the sambal. actually, there is 1 ayam penyet konon sedap, Sri Bistari, but I dont think so. The chicken so dry & banyak bekas hitam, maybe the hampas minyak. So far kat east side, I like the one at Bedok Corner only. Kalau yg sedap memanglah Ayam Penyet Ria & Warong Penyet but bit ex, takde sop. Makan once a while bolehlah.

ladyell said...

sedapnye..terasa lapar plak.die punye plate tu yg special...argghhh mencik tau tgk mknn yg sedap2 nih...tauhu bakar pn tk dpt lagik.

Kasawari said...

aiseyman.. ni yg bengang ni.. ada putu piring.. ari tu pose satu dunia carik tak jumpa.. adoii...

Nem0 o0h Nem0 said...

da lm teringin nk mkn nasi ayam penyek ni tp asyk x gie jek..

putu pring pun sedap..
yummyy...

lapo! =o

atty's said...

huhuhuh..looks nyammie..
putu piring pun..lapaq..

aFkaR'z said...

tak pernah makan2 kat kedai while in Spore...

zie said...

Kak Moralle,

The ayam penyek...sure look good. Aiyoh, I tengah posa nie...tapi meleleh air liur bila nampak nyer...hu hu hu

Blushwax said...

Yeah! SM is right. Ayam Penyet Ria at Lucky Plaza has a kicker sambal! Pedas sampai meleleh hingus. Hehe. If u ever go to Lucky Plaza, you should also try the Ayam Bakar at Ojolali. Very very nice!

Meleleh air liur tengok putu piring.

moralle said...

SM,the sambal must be good baru power kan, I hv not try at the place yg u mentioned, may b I should go n try ....


ell, lah sampai skarang lum dapat ker sis, kalau u dekat, dah lama I belikkan n hantar kat yr house ):


kasawari, aduh bro masih ngidam ker, cian nyer...


nemo, gi lah makan laling, putu piring if the inti banyak memang beshhhh ...

atty's, putu piring makan time hot-hot best kan...

afkar'z, u should try dear bila datang sini, lots of foods to try :)

zie, hmmmm posa eh, leh lah cari Nasi ayam penyet for buka :)


raf, aduh than I should try those places mentioned, ketinggalan zaman ah, actually malas nak pegi town area, especially hubby, why not we all semua meet up kat sana, kan best makan nasi ayam penyet, hehehe...

rasp said...

it's been a while tak makan putu piring..tengok tu nampak sodap je! & the ayam penyet pun nampak lazat!

moralle said...

rasp, sedap di makan while its hot kan, nanti I ajak u makan ayam penyet singapore style k sis, neway, bila nak mai sini ni :(

mummysyafie said...

kat kuching penah makan ayam penyet ni tau..sedap gak sis. tapi kat singapore lagi sedap kan

Blushwax said...

Hehe....kalau pasal makan, I nombor 1. Travel sampai Malaysia pun ok jugak! I used to stay at Little India sis. Best location sana, 10 mins walk to Plaza Sing. Everywhere ada tempat makan gerek and so near town. So that's why lah selalu jugak turun town. Sekarang dah jauh sikit, macam u malas pulak. haha.

Makan meet up? Boleh boleh! Hehe....

moralle said...

mummyshafie, actually sis the sambal yg buat sedap kan....rasanyer sama kot...


raf, oooo now u tinggal kat ulu lah pulak, hehehe....not a bad idea kan, u, me, SM n Nad, meet meet betul tak....

PerantauSepi1306 said...

hmmm sis nyer putu piring makes me wanna drop by pasar malam la this Saturday... kalo ader putu bamboo pun leh rembatss gak sodappp :D