Tuesday, March 11, 2008

HOLIDAY - SATURDAY 8/3 - PART 1

Exactly at 6am we keluar rumah to go to KL for our short holiday trip. We knew there will be a terrible jam at the causeway,already predicted. And we are right, when we reached Woodlands Check point, the jam was so massive and we decided to use the 2nd link. Luckily we are not stuck in the jam yet, so its easy for hubby to swave to the other side to proceed to 2nk link. We reach Tuas checkpoint at about 6.30am, and guess what, its also jamming there, hahaha, nak lari from woodlands, tersekat jugak kat Tuas. We are stuck for about 2 1/2hrs. Finally when we reach the counter its already 9am. JB custom was very clear, tak jam langsung. When we reach the 1st stop, its at Gelang Patah, we rush for breakfast, lapar seyyyyyy, from mrning kan, kesian the kids. We ate nasi lemak, there are nothing to choose there, stalls are limited.







This is how it looks like, jam at Tuas checkpoint, about 6.45am








Sempat berposing dalam keta, walaupun di landa jam yg teruk

Arin, sedap betul tidur dalam kesejukkan pagi







Aqil pulak lagi sedap minum susu di pangkuan kak Yana yg sedang bermain PSP







Posing kat keta sebelum bergerak from Gelang Patah


We left Gelang Patah at about 10.30am, drive non-stop up to perhentian at Seremban which I cant remember the exact name. Stop for toilet and refreshment. While eating fruits, I got an sms from Ceera, "akak sampai KL besok ke", alah mak adik sorang ni, lupa ke, "akak dah nak sampai KL pun, dah kat Negeri Sembilan.








Sempat ibu posing while waiting for ayah to purchase the Touch N Go card kat Ayer Hitam








Highway scenery

And the kids, continue with their sleep, kak Yana tak nampak pulak muka






Pictures taken at perhentian kat Seremban




From there we proceed to KL, it will be for another 1 hr before we reach KL, we reached KL at 1.30pm gitu, rasa-rasa dah about 4 years gitu kite tak turun KL, slalunye pun if we go KL, it will either be with frens or family, now kite anak beranak je, the 5 of us. So after Sungei Besi toll, kite bukak map, hahahaha, map to Millenium KL, that's the hotel we will be staying for 2 nights. Ade map pun sesat jugak nak ke hotel, but tak lah teruk sangat, sesat sikit je, we still managed to find the hotel, pusing-pusing we kat situ gak, Bukit Bintang Area, so dah sesat tu, tengok lah sign board je, at last kite reached the hotel at about 1.30pm. Actually bukan sesat, kite cuma miss the turn je, so kenek lah turn jauh sikit.

While waiting for ayah to check-in, dengan muka yg penat masih leh pose kat Lobby

After check-in, dah rest kejap, we proceed to cari makan, dah pukul 3pm lum makan lunch lah lagi, so kite turun ke Lot 10, depan hotel je, pegi makan Nasi Kandar at Lot 10 food court, my hubby suka tempat tu, me to, dah few times kite makan kat situ, tak tau mana nak pegik makan lagi, so situ lah jugak kite makan. After makan, ape lagi, we startlah with our shopping activities. First place we went is at Sungei Wang, hmmmmm kat situ je layankan anak dara 2 orang tu sampai petang, we spent about 2 1/2 hrs there. Dah belik itu ini, we went back to the hotel, nak relaks jap before we go to PS malam nanti. Memang this time our trip to KL is to do shopping, for the girls, the daddy and me mestilah, hehehehe. While relaxing kat bilik Ceera SMS me again, we make plans to meet tomorrow, so besok I plan nak meet my adik yg sorang ni, she says she will be bringing frens with her, tak tau pulak sapa, cant wait to c her jugak ni.







Ni balik shopping, pose lagi kat Lobby

At about 6.45 we left to PS, hmmmmm now my hubby time pulak nak shopping, ape jeeeee yg nak de belik, tak lain mesti JC lah ni, biaselah kat PS JC ni harga murah, kalau original ni mahel beb. Anyway my brother in-law pun ade jugak kirim JC terbaru for Man U. Alhamdullillah kite dapat cari barang yg dikirim, n my hubby pun dapat ape yg he wanted to buy. After dah puas pusing-pusing, we had our so called late dinner at Mac D, then proceed back to hotel. Sampai hotel pukul 9.30pm, taruk suma barang, than kluar lagi jalan-jalan kat Bukit Bintang. Macam tak penat-penat gitu, tapi syok ah, anak branak sekali sekala camni. Sempat jugak belik itu ini kat Bukit Bintang area malam tu, ade jugak kedai-kedai yg lum tutup. Dah penat jalan, tak larat rasanye, satu hari dari kite sampai in the afternoon sampai ke malam, shopping tak habis, so kite decided to balik hotel. We reached hotel about 11.30pm. Straight to our room, was-up, and tuck-in. Our shopping will continue the next day and of course cant wait to meet Ceera.

Uda dan dara yg berpelukan sambil di saksikan anak-anak yg tercinta, tangkap romantik sikit ni










Walaupun dah penat bershopping, sempat jugak nak bergambar di atas katil empuk



End of my part 1, part 2 will continue from work besok, rasa tak larat nak sambung, banyak lagi nak cito ni.





2 comments:

Ceera said...

wah, siap posing uda dan dara lg u, romantika abis..

wah, memang tak reti penat la. Tapi sekali sekala datang, biar penat berhabis kan. Takkan la nak duk bilik jer...

hari nie akak pakai baju baru ker? ewahhhhhhh...

moralle said...

Hai Ceera, akak tak keja lagi, masih cuti, ari ni extend cuti lah, macam masih penat lagipun cuaca best tidur sampai tengahari