Friday, March 14, 2008

THURSDAY AT WORK - 13/3

Like never end my backdate story ni, yesterday night baru finished updating my trip and today at work I m updating my yesterday nye story pulak at office. After this, leh lah cite yg baru-baru pulak kalau ade.

I started work yesterday, punya lah bz bagai, macam nak rak. The whole day duk kat kusi ni tak bergerak, terlalu and terlampau banyak yg harus di buat. Morning my work terganggu sikit, cause I hv to bring my son to work, babysitter (umi) has to go for her monthly check-up, tak de orang nak tolong jaga si kecik ni. The elder sister pulak, even though school holiday, she needs to report to school for her NPCC. So terpaksa bawak Aqil and Arin to work. Punyalah baik anak I sorang ni, ibu nak itu, ibu nak ini, how to concentrate with my work, nak tak nak layan kan lah jugak, kakaknya malas nak layan, ngadap computer main games. Abt 12pm gitu I send him to Umi house. Lepak jap at my sis house and back in the office about 1.30pm.

Back in the office me pun terus lah on balik with my work yg berlambak dah yg entah bila akan habis. And also my colleague yg satu today his last day so kenek handover a lots of things lah, alah pendekkan cite, tak bernafas betul bikin keja semalam. I left office about 5.50pm, malas nak tunggu lama lagi, kalau I stayback pun tak akan abis my work. Continue tomorrow je.

I didn't cook dinner yesterday, so hubby kebetulan tak OT, kenek lah dia pegik beli makan. Hujan masih lebat lagi hingga ke malam semalam, sejuk cuaca this few days. At 10pm after watching my favourite Manja Lara I pun start updating my blog, part 3 of my trip. I hv to finished it yesterday, cause I know I will not have time to update it in the office. So this entry will be the last backdated entry lah, pun I want to finish it before I go out in a short while. I am going out to do some errands and will be back later in the office.

When I'm back I will update todays story, tak nak backdate-backdate lagi, malas ah. Walaupun bz I akan luangkan masa untuk update my blog, hehehehe, ini harus :)










3 comments:

Aien cute said...

hehehe.. adat lah tu kak, kerja kat office tak pernah nak abis... siap satu kerja ada lagi kerja, tak pernah putus.

Kalau kerja yang ada pastu nak malas2 dan tangguh, sendiri mau ingatlah... sampai bila2 tak kan abis kan.

Kerja~ kerja~ huhuhu

pearlEJ said...

kalau cuti jerkk dua tiga hari mmg mcm tu la kan akak.. kdg2 rasa mcm nk jerittttttttt jerkk kuat2 kasi rilis tesion...

moralle said...

Hai Linda, EJ, betul lah u cakap tu, kalau dah cuti, kejo macam orang gila, kalau leh jerittttttt, memang pun nak jerit sekuat hati, hehehehe