Tuesday, September 2, 2008

...REZKI...

Alhamdulillah, ini lah yg dinamakan rezki di bulan Ramadhan. Looks like I will not be cooking today.

I went to the canteen with Matilda to buy some kuih2, tapi dah habis pulak, tak der rezki. But makcik canteen baik sangat hati memberi I lauk-pauk untuk di bawa balik, sambal goreng, bee hoon goreng and rendang telur. My sis pun called earlier, says that she nak kasi I lauk sikit nanti, she cooked ketam masak lemak, aduhaiiii, memang lah rezki kan, kalau orang dah memberi kite haruslah menerima dengan tangan yg terbuka luas :)


K lah uols, I'm going back soon, fasting mth I started work early and go back pun mesti lah nak early jugak.

"Kepada semua, SELAMAT BERBUKA"

7 comments:

PerantauSepi1306 said...

wahhhh sangat murah rezkilah moralle... shedapnye menu berbuka hari ni kebetulan samalah kit aberbuka ngan meehoon goreng, hiks...

Shopaholic Mama said...

alhamdullilah Sis, I pun nak kenal kenal dgn makcik canteen ni lah!!

**KITE PUNYA** said...

Alhamdulilah

Rezeki bulan ramadhan kan

rasp said...

Mmg murah rezki u sis! sedap plak lauk pauk u, tak yah u fenin2 fikir nak masak apa...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rezki2.....

arini nk masak ape laks kak..??

moralle said...

perantausepi, rezki tak leh di tolak kan yang, hehehe, oh yer ker, macam berjanji jer kan :)


mama, yok yok I kenalkan u ngan makcik canteen tu, baik sangat :)


kite punya, alhamdulillah rezki kan, I pun tak tolak :)

moralle said...

rasp, kebetulan lah sis, memang pun lagi malas nak masak :)


N, lum tau lagi menu for today aper, kenek masak agaknyer lah today unless last minute ade change of plan :)