Saturday, September 6, 2008

...TAKE A BREAK...

I'm taking a break right now, so tired since morning woke -up went marketing, housework than rushed to send Kak Yana to Madrasah at the same time fetched Arin back from Madrasah. Up and down terasa penat jugak.

Reached home at 2.30pm, prepare to cook for buka puasa. Asam pedas and tahu goreng with Kicap already ready, later about 4 before fetch Kak Yana back from Madrasah nak fried Laksa goreng pulak. Kak Yana keluar at 5pm, than nak go and buy kuih-muih sikit so kenek lah fried the mee early, if not later balik dah kepenatan.

While waiting to fried the mee, on-line lah kejap sambil blog-hop mana yg sempat.

Excuse me, now I'm going to blog-hop than nak continue with my masak-memasak.

"Selamat Berbuka"




6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

akak...laksa grg tu cane?? N x pnh tau pon...spore nyerr food ke??

moralle said...

n, kat sana tak der ker, macam mee goreng, tapi instead of using mee kite use mee laksa, kalau pakai mee kuning kan muak, pakai mee laksa best, tak muak n sodap lagi, try lah, cara sama cam nak goreng mee kuning......

rasp said...

sis, i pun wonder what is laksa goreng... tak leh bayangkan...

Shopaholic Mama said...

oooh I like laksa goreng. if you pakai mee laksa yg pendek2 tu (mcm white version of cendol) lagi sedap! I mcm ye ye aje tapi tak penah MASAK, cuma penah MAKAN!

moralle said...

rasp, laksa goreng tak muak, better than mee goreng, less cholesterol :) but cara sama jugak macam nak fried mee goreng cuma substitute with mee laksa...should try...


mama, yer lah tu I pun i ever tried using yg pendek2, hmmm sodap :)

Kasawari said...

Madrasah tu macam sekolah Agama seperti di Johor ya.. bagus ler begitu.. dulu selalu ke Singapura, area2 kat Queenstreet tu.. nampak budak2 perempuan pakai baju hijau bertudung ramai2... tu kira dia orang gi Madrasah ek..